i780 pare uwag

• 6 Odpowiedzi
  • 1149 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kilof

• 17
i780 pare uwag
« dnia: Marzec 10, 2009, 11:35:41 »
Witam wszystkich na forum

To moj pierwszy post.
Od dwoch miesiecy uzywam i780. moj ROM to BKHE1 Orange.

zaobserwowalem problem nastepnego rodzaju:
co jakis czas (mniej wiecej raz dziennie) musze resetowac telefon bo strasznie zwalnia. Nie pomaga wylaczenie wszystkich procesow. W takim "stanie" strasznie zre baterie. Przy moim uzytkowaniu wystarcza na 2 dni, ale jak sie "zamuli" to ucieka w oczach.

Nie laduje mi przez USB przy podpieciu do kompa.

Moj stary SPV E650 wymagal resetu raz na pol roku a dostawal w kosc bardzo.
i780 super radzi sobie nawet jak ma wlaczone w tle 15 aplikacji a czasem nie ma nic wlaczone i przechodzi w taki stan i amen, zaczyna mulic, coraz rzadziej odwieza ekran  i nie da sie pracowac.
probujac dociec przyczyn wyrzucilem prawie caly soft co mialem. z obserwacji wynika ze moze ten stan miec zwiazek z bluetoothem albo ze sluchaniem muzyki na WMP. to chyba nie to.

szukajac przyczyn wywalilem
SPB mobil shell
spb finance
mort player
agendus
agenda one
Pocket Informant

nic to nie pomoglo :(

mial ktos podobne doswiadczenia? moze HR? a moze inny ROM?

pozdrawiam

Odp: i780 pare uwag
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 10, 2009, 14:17:35 »
u mnie podobnie sie dzieje

*

Offline _TB_TB_

• 791
  • Sprzęt: Samsung SGH-i780 + 4GB microSDHC
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 10, 2009, 17:14:35 »
Aktualizacja softu?:)

*

Offline bobas007

• 435
  • Sprzęt: i780 - WM6, SGS BVJS4
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 10, 2009, 23:40:48 »
mial ktos podobne doswiadczenia? moze HR? a moze inny ROM?

To raczej nie rom, bo ja na BKHE1 nie mam takich objawów.

*

Offline kilof

• 17
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 11, 2009, 07:31:07 »
tez mi sie tak wydaje, bo gdzies tu na forum ktos napisal ze mu nie lodowal przez USB i po HR sie naprawilo.
moze to "zamulanie" tez ustapi?

*

Offline james_lerk

• **
  • 152
  • Sprzęt: HTC DIAMOND + IPHONE 2G + HTC G1   ... tyle podobieństw ile róznic :)
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 16, 2009, 00:32:02 »
tez mi sie tak wydaje, bo gdzies tu na forum ktos napisal ze mu nie lodowal przez USB i po HR sie naprawilo.
moze to "zamulanie" tez ustapi?

Problem w tym ze nie ustąpi tak ad hoc . Jeden z moich 2 i780 tez nie ładuje sie przez usb,  na początku myślałem ze porazka poniewaz chciałem miec go non stop podłączonego do testów. Mało tego jak był podłaczony dłuzej niz  h  do komputera to jednoste mi wieszał a sam sie robił strasznie gorący z tyłu. zmiana kabla na inny nie pomogła. Ale objaw ustąpił po n-tym  flashowaniu jakism romem  ktorym nie wiem  bo przypadkiem  odkryłem powrot do sprawnosci.
Ale i tutaj dośc chyba istotna uwaga, kabelek samsunga robi bałagan! mialem oryg. zestaw  z playa  i drugi  z drugiej reki z allegro i kurcze ten z allegro miał  model   APCBS10BBE     i  na tym oba sie ładują nie grzeją synchronizują. a na tym z playa co koncówkęnr modelu miał coś w stylu BEA  ( nie mam go przed sobą  w śmietnik poszedł)  niby  taki sam a jednak  było cośz nim nie tak , poniewaz raz przez pomyłke podłaczyłem ten dobry telefon i  po minucie sie zorientowałem o pomyłce zdązyłsie nagrzac ale nei  dostał anomali. Oczywiscie sekcje kabla przeprowadzilem i po pinach miernikiem sprawdzalem
zabijcie mnie nie pokazywal ze jest inaczej spleciony czy zmasowany. Dziwne ...

*

Offline kilof

• 17
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 26, 2009, 08:29:17 »
Zrobiłem HR

Normalnie inny telefon się zrobił :)

Wszystkie bolączki opisane wcześniej zniknęły.
Ładuje przez USB.
Cały tydzień użytkowania, mnóstwo programów w tle i ani jednego soft resetu. Żadnego zamulania. Żadnych zwolnień - NIC.
Bateria trzyma spokojnie dwa dni (cały czas włączony BT), w porównaniu do niknącej baterii w oczach (w wyniku jakiegoś zamulenia).
Korzystam z zestawu BT. Wcześniej miał problemy z połączeniem, rozłączał się po każdej rozmowie. Teraz żadnych problemów. Muzyczka, rozmowy - wszystko OK.

Szkoda ze jak przyniosłem ze sklepu nie zrobiłem od razu HR, tylko się męczyłem dwa miesiące.

pozdrawiam

Aha, używam Phonelog 1.7.2 - bez problemów.