i780 + TOMTOM7

• 8 Odpowiedzi
  • 1278 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

i780 + TOMTOM7
« dnia: Marzec 18, 2009, 11:02:57 »
Witam, zainstalowałem TOMTOM7 wszystko OK, mapy wgrane wszystko chodzi tylko pokazuje mi cały czas brak urządzenia GPS (nie sygnału tylko urządzenia)

W ustawieniach wybieram "Wbudowany odbiornik GPS" i qpa, nie ma nigdzie ustawien Portów ani prędkości
Jakaś solucja/rozwiązanie??

dzięki za pomoc z góry
Napisane: Marzec 18, 2009, 10:18:50
ok znalazłem rozwiązanie jakby ktoś potrzebował

http://i780.wordpress.com/2008/04/28/make-tomtom-navigator-recognise-the-i780-gps-receiver/

działa idealnie

pozdrawiam

*

Offline james_lerk

• **
  • 152
  • Sprzęt: HTC DIAMOND + IPHONE 2G + HTC G1   ... tyle podobieństw ile róznic :)
Odp: i780 + TOMTOM7
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 19, 2009, 00:15:02 »
o dzieki serdeczne  w końcu obejdzie sie bez portowania gps starym sposobem:)

*

Offline bobas007

• 435
  • Sprzęt: i780 - WM6, SGS BVJS4
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 19, 2009, 09:47:24 »
No... Ok! Z pierwszego postu możemy się dowiedzieć, że da się używać pirackiego tt na i780 przy pomocy softu typu proxy GPS. Tyle już wiadomo od jakiegoś czasu.  :]

Ale tego:
o dzieki serdeczne  w końcu obejdzie sie bez portowania gps starym sposobem:)
kompletnie nie rozumiem.

*

Offline james_lerk

• **
  • 152
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 19, 2009, 15:57:08 »
O "starych sposobach" zgodnie z  regulaminem forum nie można rozmawiać. A jakiego określenia miałem użyć ? :) osobiscie tomtoma nie używam na codzien bo mam wraz telefonem kupiona licencję automapy, ale w celach testowych by porownać  mozliwosci  wykorzystanie i pokrycie  mapy  czasem  kazdemu sie zdazy użyć , z czego moze nie jestem dumny, ale przyanjmnije wiem ze tego nie chce czy chce  i tyle.

*

Offline bobas007

• 435
  • Sprzęt: i780 - WM6, SGS BVJS4
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 19, 2009, 17:32:20 »
O "starych sposobach" zgodnie z  regulaminem forum nie można rozmawiać.

Oki, oki... Chodzi mi o to, że pojęcia nie mam o jakim "starym sposobie" (portowanie gps starym sposobem) na tt7piszesz? :)
Chodziło Tobie o inny program, który robi to samo (afaik gpsproxy, portsplitter i gpsgate działają na podobnej zasadzie), czy o jakiś inny SPOSÓB?
Z góry dzięki za odpowiedź.

*

Offline james_lerk

• **
  • 152
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 19, 2009, 22:10:50 »
O "starych sposobach" zgodnie z  regulaminem forum nie można rozmawiać.

Oki, oki... Chodzi mi o to, że pojęcia nie mam o jakim "starym sposobie" (portowanie gps starym sposobem) na tt7piszesz? :)
Chodziło Tobie o inny program, który robi to samo (afaik gpsproxy, portsplitter i gpsgate działają na podobnej zasadzie), czy o jakiś inny SPOSÓB?
Z góry dzięki za odpowiedź.

NO dokładnie  trafiłes w sedno  moja wina przepraszam czasme rzucam hasło dla mnie istotne  a potem tak wychodzi,  korzystłaem z portspoitera i   gpsproxy  po prostu a w tym linu na poczatku cos innego jest :) stąd moej zainteresowanie

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 20, 2009, 07:21:25 »
trzeba przyznac ze tomtom łapie fixa szybciej niz automapa przynajmniej u mnie a jak u was?

a  tak z innej beczki udało wam się na i780 uruchomić igo8?

*

Offline james_lerk

• **
  • 152
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 20, 2009, 09:26:18 »
trzeba przyznac ze tomtom łapie fixa szybciej niz automapa przynajmniej u mnie a jak u was?

a  tak z innej beczki udało wam się na i780 uruchomić igo8?

U mnie bez różnicy  wiekszej, przynajmniej ja tego nie  widzę czasem na automapie potrafi mi fixa  błskawicznie złapac i to z zimnego startu.  Oczywiscie zasługa xtraGPS ale i tak jestem po wrażeniem.

Co do IGO na i780

http://smartmobile.pl/jak-odpalic-igo-8-w-samsungu-i780

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 23, 2009, 12:43:29 »
robiłem wcześniej krok po kroku jak opisane i nie odpalił