Telefon nie reaguje...

• 12 Odpowiedzi
  • 1673 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline BartoszP

• *
  • 63
  • Nie chcesz pomóc, nie przeszkadzaj
    • Moja strona domowa
  • Sprzęt: HTC TyTN II, iPhone 3G, Samsung i780
Telefon nie reaguje...
« dnia: Wrzesień 30, 2010, 21:40:46 »
Witam,

Po instalacji - softu i780 WM 6.5.3 96DPI - 28205 (23519) Hybrid REPACK v2.2 by heineken78 z tego tematu i kilku dniach jego użytkowania telefon zaczął się dziwnie zachowywać - tzn. kilka razy się zawiesił. Następnie w trakcie ładowania wyłączył się i nie reaguje na nic. Nie mogę go włączyć ani nic zero reakcji...
Naładowałem w zewnętrznej ładowarce baterię do pełna, włożyłem do telefonu i nic nadal zero reakcji. Ma ktoś może jakiś pomysł na to czy czeka mnie serwis ????
Nie chcesz pomóc, nie przeszkadzaj !
Poczytaj Regulamin

*

Offline Komandosik

• 830
  • Jestem jednym z tych, którzy pamiętaja przyszłość
    • Mój FB :)
  • Sprzęt: I9300
Odp: Telefon nie reaguje...
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 30, 2010, 23:24:26 »
tak... pomysł, abyś prześledził dokładnie temat o tym ROMIE i zastanowił się, czy żadnej z czynności która opisana jest w postach - nie zrobiłeś i czy jesteś tego pewny, czy żadna z przyczyn UWALENIA TELEFONU nie dotyczy Ciebie.

Jeżeli NIE :D to dobrze, masz we mnie przyjaciela i na pewno Ci pomożemy, jeżeli dotyczy. To poczytaj jak to naprawić ;)

czekamy na odp
Byłem posiadaczem: 106 telefonów
Ostatni telefon: S2 z NFC i9100P
Aktualnie posiadam: S3 White i9300
W razie chęci kontaktu: https://www.facebook.com/dawid.lubinski

*

Offline BartoszP

• *
  • 63
    • Moja strona domowa
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 01, 2010, 00:04:22 »
Więc tak żadna z czynności wykonanych, a podanych w tamtym temacie mnie nie dotyczy. Telefon po HR i wgraniu w niego - Opery, PocketBlipa oraz zsynchronizowaniu z komputerem został podłączony pod ładowanie dioda się świeciła sięgnąłem po niego i kupa ;/ nic zero reakcji.
Próbowałem trybu emergency. próbowałem odpalić go poprzez tryb HR ( zielona, czerwona słuchawka i przycisk włączania) nadal cegła.
Wyciągnąłem kartę pamięci i sim i również w każdym możliwy sposób go próbuje odpalić, ruszam nawet tym guzikiem od soft resetu i nic - zero reakcji.
Poczytaj Regulamin

*

Offline Komandosik

• 830
  • Jestem jednym z tych, którzy pamiętaja przyszłość
    • Mój FB :)
  • Sprzęt: I9300
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 01, 2010, 00:23:59 »
Dobra, to tak, dopiero pare postów temu okazało sie że samsung sam może sie naprawić, więc... wyciągnij z niego bateryje na kilka godzin. zobaczymy jak zareaguje.
Byłem posiadaczem: 106 telefonów
Ostatni telefon: S2 z NFC i9100P
Aktualnie posiadam: S3 White i9300
W razie chęci kontaktu: https://www.facebook.com/dawid.lubinski

*

Offline BartoszP

• *
  • 63
    • Moja strona domowa
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 01, 2010, 09:04:36 »
Czytałem o tym i próbowałem tego dwukrotnie (raz poczekałem dwie godziny, a następnie 8 godzin). W obu przypadkach efekt taki sam - czyli brak efektu.
Poczytaj Regulamin

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 01, 2010, 09:30:39 »
masz to samo co ja.
tyle że ja zrobiłem soft-reset w trakcie synchronizacji z kompem i się wyłączył. Wcześniej też zaliczył kilka zwisów i był HR i nie pomogło. telefon zdechł kompletnie. Pozostaje Ci tylko serwis.
Najbardziej prawdopodobną przyczyną jest że nie wgrałeś od nowa PDX1B i nie sflashowałeś całego telefonu osobnymi plikami (PHONE,BOOT/RADIO). Ja właśnie tego nie zrobiłem, a z tego co czytam, najbardziej narażasz telefon jak już raz miałeś gotowany ROM (ja miałem akurat Flame) i na to nadgrywałeś Heinekena.

Poprawny sposób to przywrócić telefon do systemu 6.1 za pomocą trzech plików do flashowania przez MirageLV, a dopiero po tym flashować samym romem od Heinekena.

Mój w serwisie jest już od 15 września. Czekam dalej....

P.S. Łączę się w bólu. Powoli przyzwyczaiłem się do braku "wszystkiego" pod ręką i z niecierpliwością oczekuje powrotu telefonu z serwisu
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI

*

Offline BartoszP

• *
  • 63
    • Moja strona domowa
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 01, 2010, 09:37:21 »
Ja wgrywałem zgodnie z instrukcją (nie popełniłem tego błędu co Ty). W tej chwili właśnie zbieram się żeby zanieść tel do serwisu. Moje problemy z i780 trwają bodajże od sierpnia (jedna wizyta w serwisie już była) dlatego, właśnie postanowiłem zakupić jej młodszego brata - SAMSUNG GT-B7350 Samsung OMNIA Pro.
Poczytaj Regulamin

*

Offline edmun

• 933
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 01, 2010, 15:01:43 »
kurcze jak mi telefon wróci z serwisu to się boję wgrywać od nowa ten ROM Heinekena
HTC ONE S
Alhambra TDI

*

Offline adiksw

• **
  • 116
  • Sprzęt: Samsung SGH-i780
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 01, 2010, 21:36:08 »
Ale może to nie wina tego romu, bo niby jak wyjaśnić to że tyle użytkownikom działa bezproblemowo. Może to coś z połączeniem USB podczas  wgrywania, albo coś. Ja sam go mam, używam, i chwalę

*

Offline Pawel83

• 414
  • Sprzęt: Xperia Z
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 02, 2010, 08:13:32 »
U mnie kolejność wgrywania ROM'ów była następująca:
Po odbiorze telefonu z serwisu (wymiana ekranu dotykowego) - załadowali mi oryginalny 6.0 z Play (Ja im oddałem na oficjalnym samsungowskim  6.0 PL)
W domu wgrywałem:
1. różne ROMY 6.1 (gotowane) - takie, aby w końcu zadziałał oficjalny upgrader 6.1. od Samsunga...
2. Jak zadziałał upgrader Samsunga - poszedł oficjalny angielski 6.1.
3. 6.5 repack 96 dpi ale FpseCE nie działał prawidłowo
4. 6.5. 128 dpi repack FPseCE poszedł - ale telefon zachowywał się dziwnie
5. 6.5. repack 96 dpi - i próba ustalenie gdzie tkwi problem z FPseCE - zakończona niepowodzeniem
6. 6.5. 128 dpi RC - ale telefon znowu nie działał prawidłowo (np, nie informował o połączeniu przychodzącym)
7. Kolejny powrót do 6.5. repack 96 dpi - i rozwiązanie problemu z FPseCE (usunięcie programu Showcase z startup'u)

Jutro minie tydzień - jak działa umnie 6.5. repack 96 dpi - i jestem z niego bardzo zadowolony...
W temacie o ROM'ie który jest przedmiotem tej dyskusji - jest gdzieś napisane (przynajmniej tak to zrozumiałem) - że najważniejsze to wgrać oficjalnego 6.1. oficjalnym upgraderem od Samsunga - zanim zacznie się wgrywać ROM'y 6.5... Jak widać wyżej - powrzucałem wszystkie zamieszczone 6.5. i telefon nadal działa prawidłowo....

Na dzień dzisiejszy uważam, że ROM 6.5. 96 dpi repack jest najlepszym ROM'em jaki widziałem...

Czy na użyłeś Samsungowskiego upgrader'a który ładuje oficjalny 6.1 ENG zanim wgrałeś 6.5?

« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2010, 08:15:52 wysłana przez Pawel83 »

*

Offline BartoszP

• *
  • 63
    • Moja strona domowa
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 02, 2010, 09:34:16 »
U mnie po powrocie z serwisu (uwaliłem soft) dostałem oryginalnego 6,0 na którego wgrałem oficjalnego 6,1 eng. A następnie ten rom od Heinekena. Niestety telefon zachowywał się niestabilnie więc wróciłem do 6,0 na którego wgrałem 6,1 oficjalnego a na niego następnie wgrałem raz jeszcze PDX1B (ten w trzech oddzielnych plikach) i dopiero wtedy 6,5 i przez ponad tydzień telefon śmigał wyśmienicie aż do przedwczoraj ;/ oddałem go wczoraj do serwisu a do godziny 14 dzisiaj mają mi dać znać co i jak
Poczytaj Regulamin

*

Offline edmun

• 933
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 02, 2010, 14:18:10 »
No i właśnie teraz pytanie. Gdzie tkwi błąd że u większości działa, a u niektórych telefon pada jak martwy i w wampira się zmienić nie chce żeby odżyć na nowo ?

W takim razie w jakiej kolejności wgrywać. Koniecznie do 6.1 en za pomocą oficjalnego a później 6.5 Heineken?
Po drodze wgrywać PDX1B z trzech plików ?
Nie chcę znowu uwalić telefonu nie mówiąc że coraz gorzej się bez swojego czuję, bo dalej w serwisie (ehh to uzależnienie)
HTC ONE S
Alhambra TDI

*

Offline mikkuss

• 807
  • ...
  • Sprzęt: XT610 CM7, HD2 NexusHD2 KK, n900
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 04, 2010, 20:23:22 »
Before you test my ROM you will HAVE TO FLASH FULL OFFICIAL PDXIB1 update to avoid bricking your device after your previous installed ROM!
Also if you expect any strange errors, hangs or hardresets apply this update cos some of i780 device hav "Easter egg" inside and are able to get bricked shortly after those symtoms.
http://ip208-100-42-21.static.xda-developers.com/showthread.php?t=599652
N900 - najlepszy sposób na nudę... Boxboxbox...
https://www.youtube.com/watch?v=MRil6iP4GXw