GPS & Xtra - chyba problem

• 2 Odpowiedzi
  • 1209 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline adiksw

• **
  • 116
  • Sprzęt: Samsung SGH-i780
GPS & Xtra - chyba problem
« dnia: Kwiecień 17, 2010, 08:20:18 »
Otóż tak, mam zainstalowany ten WM6.5: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=599652
GPS łapie mi pozycję bardzo długo, kilkanaście minut zazwyczaj. No ale tak było zawsze. Jednak kiedyś przy starym romie (jakiś inny WM6.5) po pobraniu danych XTRA było znacznie lepiej, max kilka minut, a w tym romie niestety nie robi to różnicy, mimo że XTRA pobrane to szuka tak dłuuuugo. W tym romie mam coś takiego Settings -> System -> GPS XTRA) jak automatyczne pobieranie danych XTRA podczas połączenia WiFi, ja z WiFi korzystam bardzo często więc te dane mam zawsze aktualne, mimo to, zawsze gdy włączam GPS to szuka, i szuka i masakra. Wiecie może czy to jakiś problem który mogę rozwiązać?

*

Offline piotrkovski

• 694
  • Sprzęt: nokia n łosiem
Odp: GPS & Xtra - chyba problem
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 17, 2010, 13:19:19 »
Zmiana romu pomoże, osobiście mam rom bez brandu oficjalny ale on też ma problem z gps'em tj długo fixa łapie. Gdzieś na forum przewija się wątek który rom najlepszy do gps w tym samsungu
Racja jest jak d**a, każdy ma swoją.

*

Offline adiksw

• **
  • 116
  • Sprzęt: Samsung SGH-i780
Odp: GPS & Xtra - chyba problem
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 17, 2010, 13:22:26 »
No to że pomoże to wiem, ale może wystarczy coś przestawić w tym żeby to zadziałało, zmiana romu to dla mnie kilka godzin w plecy, najpierw znaleźć odpowiedni, potem poinstalować programy potrzebne mi, trochę to trwa.