Internet - sprawdza się doskonale. Przesiedziałem dzisiaj godzinę w necie na uczelnianym łączu, przeglądanie w Operze wygodne i czytelne nawet na tym małym ekranie. Niedługo porównam z ekranem w ipodzie touch i zobaczę jak wypada.
Gry - raczej średnio się nadaje, masa nie działa przez kwadratowy, niestandardowy ekran. Muszę pochwalić za Lemmingi - chodzą cudnie, na cały ekran - świetne do zabawy w autobusie czy metrze. Doskonale działa Guitar Hero, który nie jest dedykowany dla tego sprzętu. Chodzi też Pocket Quake - jest pasek z boku ekranu, ale całkiem płynnie i fajnie się steruje.
Muzyka - moim zdaniem porażka. Nie znalazłem wygodnego odtwarzacza dla mnie - dopiero wbudowany w interfejs Manilii 2D jako tako chodzi. Nie ma wyjścia jack - trzeba korzystać z przejściówki. Kupiłem na allegro, ale ktoś nie pomyślał i kabelek zamiast do góry telefonu idzie do dołu... Bateria też nie wytrzymuje za długo.
Filmy - nie korzystałem, ale ekran jest większy niż w moim ipodzie classic, a na nim oglądałem trochę rzeczy (ale głównie 20 minutowe seriale komediowe, dłużej bym nie wytrzymał)
GPS - strasznie długo szuka sygnału, nawet na nowszych romach. Jak złapie, to działa bez zarzutu (mam Automapę), ale korzystam rzadko.
Dzieląc na plusy i minusy:
Plusy
+ Klawiatura sprzętowa - małe klawisze, ale sprzętowe i da się bardzo szybko przyzwyczaić. Dużo SMSuje - tutaj jest to bardzo wygodne. Ja już bym chyba na zwykłej klawiaturze nie potrafił pisać.
+ Bateria - 4 dni normalnego używania wytrzymuje bez problemu. Ładowałem do niedzieli rano. Do dzisiaj zeszło do 30%, ale w tym godzina Wi-Fi, podświetlenie na 3/4, 20 minut Lemmingów, dużo smsów, jakieś 20-30 minut rozmów. Ładuje się szybko.
+ Cena - koło 800 można nowy/prawie nowy na gwarancji.
+Wi-Fi - łapie sygnał lepiej niż stojący obok mnie komputer z kartą linksys - poważnie.
Minusy
- Kwadratowy i mały ekran - sporo programów jest niekompatybilnych. Częściowo sprawę rozwiązuje RealVGA.
- W Polsce tylko WM 6.0, trzeba szukać na xda lub modyfikować romy, żeby zrobić upgrade do 6.1, a warto (lepsza wtyczka today, stabilniej, odrobinę szybciej chodzi).
- Mój pierwszy egzemplarz zepsuł się po 5 dniach, wymiana na gwarancji trwała ~40 dni, obsługa klienta w serwisie i Samsungu kompletnie beznadziejna, jak poszukasz, to znajdziesz dokładny opis sprawy.
- GPS wolno łapie sygnał.
- Brak wejścia jack.