a może by tak wsadzić Samsunga w woreczek polietylenowy z zamknięciem strunowym? Jest ich tyle do wyboru, że pewnie znajdzie się o idealnych rozmiarach w cenie ok.3zł/100szt...... Patent sprawdzony i po dziś dzień używany przez niektórych do ochrony pilotów od telewizorów.... Baaa, ostatnio widziałem jak koleś w samochodzie miał folie pozakładaną na fotele - jak w salonie..... sie mu nie zrysą..... 
To jest chyba właśnie przykład manii ochraniania
![wredny :]](https://pdaclub.pl/forum/Smileys/pdaclub/squaresmile.png)
Jak można nosić telefon/palmtopa w worku strunowym - no nie przesadzajmy. Może w worek na kanapki sobie go włożyć, albo na śmieci

Chronić piloty od telewizorów... to już pozostawię bez komentarza, podobnie jak jazdę z folią na fotelach

Ja proponuję po prostu dedykowane futerały znanych z dobrej jakości producentów - to wystarczy. Chyba, że ktoś nosi PPC wyłącznie w kieszeni - można wówczas się zastanowić, czy jest sens kupowania etui. Co innego, gdy ja wrzucam palmtopa najczęściej do plecaka, gdzie czają się na niego długopisy, książki i inne twarde przedmioty - wtedy etui obowiązkowo, najlepiej aluminiowe. Do Samsunga używanego na co dzień jako telefon nie kupowałbym jednak niczego - wyciąganie z futerału żeby odebrać rozmowę irytuje niezmiernie. Pozdrawiam