Etui na i780

• 37 Odpowiedzi
  • 4902 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Etui na i780
« dnia: Czerwiec 01, 2009, 11:52:55 »
Witam

mozecie cos polecic dobrego dla i780?
Znalazłem na allegro kilka takich etui do których się wsuwa telefon. Więc wydaje mi się ze po paru tygodniach telefon będzie cały obtarty .

Myślałem o czyms takim: http://www.allegro.pl/item648176991_luksusowy_pokrowiec_blue_line_samsung_i780.html
ktoś uzywa? warto?

Odp: Etui na i780
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 01, 2009, 12:55:33 »
Ekran dotykowy zakryty folią to nieporozumienie - i tak będziesz musiał wyjmować telefon.
Mam takie i coś i działa:
http://www.allegro.pl/item649833467_etui_motion_skora_futeral_samsung_i780_prezent.html

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 01, 2009, 13:08:18 »
myslalem bardziej o czyms takim: http://www.allegro.pl/item649113416_pda_etui_pion_prawdziwa_skora_mio_i_inne_w_wa.html

oczywiscie pasujace do i780. mam tego typu futerał do BluAngel i sprawdza sie super. Telefon z tylu i boku jest chroniony, podnosi sie "klapke" i jest dostęp do klawiatury i ekranu dotykowego.
Tylko czy sa wersje dla samsunga;/

*

Offline krondar

• 21
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 01, 2009, 13:35:49 »
Swego czasu szukałem etui firmy Krusell, bo przy Palmie Tungsten T5 było po prostu genialnie spasowane, dla Samsunga jednak nie pasowało.
Zawsze możesz spróbować czegoś ogólnego tej firmy, albo np. w tym stylu:
http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=228_232&products_id=4439
W środku jest delikatne, więc nie powinno za bardzo tyrać urządzenia. Oprócz tego są chyba tylko te wsuwane na allegro. Nie wiem - ja mojego nosze na smyczce przyczepionej do metalowego kółka ;)

*

Offline rajman

• **
  • 133
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 01, 2009, 14:14:38 »
etui jak etui , kazde dobre , ja tez mam takie http://www.allegro.pl/item649833467_etui_motion_skora_futeral_samsung_i780_prezent.html

kupilem bo po miesiacu uzytkowania bez folii ekranik zaczal sie juz dosc mocno rysowac.ale jestem zadowolony.ze swojej strony polecam.
i780 win 6.1 @ 96dpi -> Xperia NEO V

"Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie."

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 01, 2009, 17:13:59 »
wlasnie apropo rysowania... wie ktos gdzie mozna kupic nowy (oryginalny) przedni panel do i780

jest jedna na allegro podpisana ze to oryginał za 5 dych ale nie ma napisu samsung wiec nie wiem czy oryginal czy nie :-/
http://allegro.pl/item651489591_obudowa_panel_przedni_samsung_sgh_i780_wawa_fv.html

aha nie widze dobrze po zdjeciach bo mam kiepski monitor, ta obudowa jest z ekranem czy bez? bo w sumie tylko po to chce zmienic

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 01, 2009, 18:05:41 »
jak chcesz to mogę podjechać i zobaczyć czy orginal czy nie.
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline artnat

• 36
  • Sprzęt: i780, i9000
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 01, 2009, 20:44:29 »
Ekran dotykowy zakryty folią to nieporozumienie - i tak będziesz musiał wyjmować telefon.
Mam takie i coś i działa:
http://www.allegro.pl/item649833467_etui_motion_skora_futeral_samsung_i780_prezent.html

Pozwolę się nie zgodzić. Mam ten pokrowiec blueline i ekran dotykowy działa bez problemu z rysikiem i z palcem (wgrałem Manilę 2D), myszka optyczna przestawiona na d-pad. Wszystko działa, futerał ładnie dopasowany. W zasadzie go nie wyjmuję, chyba żeby od czasu do czasu przetrzeć ekran albo zmienić kartę sim, jak potrzebuję internetu w terenie.
Minusy są dwa - nieodczepialny zaczep na pasek, moim zdaniem psu na budę on jest. No i widziałem lepsze folie.

Nic lepszego, co pozwala korzystać z telefonu bez bawienia się w wyciąganie nie widziałem. Myślałem odrobinę nad sprowadzeniem sobie z Hong Kongu "książeczki" albo takiej zakrywającej ekran, ale bym chyba zwariował otwierając za każdym razem jak ktoś dzwoni, a słuchawek bluetooth nie znoszę (dla mnie to wciąż nardzeij telefon niż pda).

*

Offline say

• 46
  • Sprzęt: i780, Galaxy Note
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 02, 2009, 08:58:38 »
Uzywam tego etui:

Pasuje idealnie, wykonanie pierwsza klasa. Wada jest to, ze trzeba gada wyciagac gdy ktos dzwoni.
Do kupiena chocby na tej aukcji.

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 03, 2009, 00:39:21 »
Witajcie :)

A ja znalazłem coś takiego -> http://www.allegro.pl/item641947402_futeral_krusell_samsung_i907_epix_ssp_209.html

Niby do samsunga i907, ale wygląda zupełnie jak nasz i780. Więc powinien pasować. Wygląda solidnie, w końcu to Krusell. Ale cena troszku duża.

Ciekawe co to za SAMSUNG i907 EPIX...

Pozdrawiam.

« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 03, 2009, 01:23:34 »
no wlasnie o cos takiego mi chodzi.
ale nie za prawie 100 zl (z wysyłką) :|
Napisane: Czerwiec 03, 2009, 01:05:05
znalazlem jeszcze takie cos:

http://www.allegro.pl/item652587602_etui_guma_htc_touch_hd_folia_najlepszy_wybor.html

wymiary i780: 115,9 x 61,3 x 12,9 mm   
HTC:                115 x 62,8 x 12 mm

wiec powinno pasować

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 04, 2009, 00:53:46 »
ok, kupilem. Cos takiego: http://www.allegro.pl/item635682526_futeral_etui_guma_iphone_3g_kolor_czarny.html

Pasuje prawie idealnie. u gory lekko odstaje, na szerokosc brakuje 1mm, pozatym jest ok.
Wyciąłem dziure na aparat z tyłu, przodu i na rysik. Obciąłem kawałek z dołu zeby cała klawiaturka była odsłonięta i jest ok. O cos takiego mi chodziło.
Napewno nie wygląda w tym ładniej, ale przynajmniej moge telefon kłaść byle gdzie bez obawy że się obudowa z tyłu porysuje.

Zdjęć nie wrzucam bo wygląda w sumie identycznie jak na zdjęciach z auckji. Ja polecam, koszt <20 zł, wiec chyba warto.

*

Offline hards

• 36
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 04, 2009, 08:52:51 »
po co wam etiu przeciez to utrudnia zycie... mam i780 pol roku, a na ekranie TYLKO folie i w ogole sie nie rysuje... z tylu jak nowka [dzieki temu plastikowi gumowatemu] z przodu tez :) jedyne pare ryskek to wiadomo na folii :)

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 04, 2009, 12:50:35 »
Wiesz, niektórzy maja wielkie obawy przed używaniem pocket pc, po prostu boją się że coś się z nim stanie. Czasem przeradza się to z ochrony w manie ochraniania...

co nie zmienia faktu że folia się przydaje. Pewnie tez bym nakleił na swojego brando gdyby nie byl służbowy :grin:
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 04, 2009, 20:53:31 »
Chyba faktycznie nie ma sensu kupować żadnego etui na ten telefon, osobiście mam ten model ponad pół roku, intensywnie go używam, ale dzięki bardzo dobremu wykonaniu i dobrych materiałach telefon się od spodu nie rysuje, tzw gumowany plastik. To naprawdę jest trwały materiał, poprzedni samsung i600 wytrzymał półtora roku i naprawdę był w świetnym stanie jak na swój wiek.
Jak już kupować etui to coś eleganckiego. Bo ochrona ochroną ale nie należy popadać w paranoje.
U mnie wszelkie pokrowce i etui i tak z reguły lądowały gdzieś w szufladzie po kilku tygodniach używania.

Pozdrawiam.  :ok:

*

Offline czn

• 25
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 05, 2009, 13:45:15 »
a może by tak wsadzić Samsunga w woreczek polietylenowy z zamknięciem strunowym? Jest ich tyle do wyboru, że pewnie znajdzie się o idealnych rozmiarach w cenie ok.3zł/100szt...... Patent sprawdzony i po dziś dzień używany przez niektórych do ochrony pilotów od telewizorów.... Baaa, ostatnio widziałem jak koleś w samochodzie miał folie pozakładaną na fotele - jak w salonie..... sie mu nie zrysą..... ;-)

*

Offline famous

• **
  • 151
  • Sprzęt: Nokia E63
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 20, 2009, 18:50:07 »
a może by tak wsadzić Samsunga w woreczek polietylenowy z zamknięciem strunowym? Jest ich tyle do wyboru, że pewnie znajdzie się o idealnych rozmiarach w cenie ok.3zł/100szt...... Patent sprawdzony i po dziś dzień używany przez niektórych do ochrony pilotów od telewizorów.... Baaa, ostatnio widziałem jak koleś w samochodzie miał folie pozakładaną na fotele - jak w salonie..... sie mu nie zrysą..... ;-)

To jest chyba właśnie przykład manii ochraniania :] Jak można nosić telefon/palmtopa w worku strunowym - no nie przesadzajmy. Może w worek na kanapki sobie go włożyć, albo na śmieci  :S Chronić piloty od telewizorów... to już pozostawię bez komentarza, podobnie jak jazdę z folią na fotelach :E Ja proponuję po prostu dedykowane futerały znanych z dobrej jakości producentów - to wystarczy. Chyba, że ktoś nosi PPC wyłącznie w kieszeni - można wówczas się zastanowić, czy jest sens kupowania etui. Co innego, gdy ja wrzucam palmtopa najczęściej do plecaka, gdzie czają się na niego długopisy, książki i inne twarde przedmioty - wtedy etui obowiązkowo, najlepiej aluminiowe. Do Samsunga używanego na co dzień jako telefon nie kupowałbym jednak niczego - wyciąganie z futerału żeby odebrać rozmowę irytuje niezmiernie. Pozdrawiam

*

Offline czn

• 25
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 20, 2009, 22:53:35 »
famous, chyba źle zrozumiałeś moją wypowiedź....

Ja uważam, że przedmioty są po to aby je używać. Ale niektórzy starają się za wszelką cenę utrzymywać przedmioty w stanie "od nowości" nie patrząc na aspekty wizualne i funkcjonalne. Naprawdę są ludzie, którzy trzymają piloty od TV w woreczkach...

Ja noszę mojego i780 bez żadnej ochrony w kieszeni spodni i spodenek. Co prawda i780 nie jest szczytem miniaturyzacji ale nie wypycha kieszeni. A gdyby wsadzić go w futerał to gdzie go trzymać? Kieszeń będzie wypychał.... A na pasku od spodni??? To elegancja w stylu "pederastki" czyli podręcznej sakiewki z dokumentami, pieniędzmi i kanapkami....

*

Offline Mixefr

• 331
  • Sprzęt: Galaxy sII, Nokia E90, N560, Samsung Q1b.
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 20, 2009, 23:31:57 »
Polecam kieszeń. Idealny pokrowiec na każdy telefon  :wink: . Oczywiście trzeba spełnić jeden zasadniczy warunek. W kieszeni nie może być na raz telefonu i kluczy lub monet, albo innego przedmiotu twardszego od chusteczek higienicznych.
Żaden z moich elektronicznych diwajsów które dotąd posiadałem nie zniszczył się od takiego użytkowania.
Dawno temu: Siemens SL45i, Nokia 9300, SPV M3000, SE P990i, HTC Universal, Samsung i780, Nokia E51, HTC Kaiser, iPhone 3G, SE P1i.

*

koldasz

« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 21, 2009, 00:03:41 »
Witam, w tym dziale jestem nowy. Cześć Beju,cześć all.
Pokrowiec dzisiaj kupiłem pasuje idealnie Hama 91773 koszt ok.25zł. Jak znajdziecie na necie to nie sugerujcie sie gruboscia klipsa do paska jest cieńszy :D

« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 22, 2009, 19:34:58 »
Uzywam tego etui:

Pasuje idealnie, wykonanie pierwsza klasa. Wada jest to, ze trzeba gada wyciagac gdy ktos dzwoni.
Do kupiena chocby na tej aukcji.

Również mam taki i również jestem zadowolony :)

*

Offline wiejas

• 1454
  • Ostatni Mohikanin PDAC
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 22, 2009, 19:41:52 »
polecam krusell mam go do lg w pełni chroni telefon
X7500,i780,B7350 ,N8010 ,N7000, BB9810, B7620, NOKIA 6720, B2710, MSI U160 Samsung Xcower 2 ,Q10, Q 20 BlackBerry Passport Silver Edition no i do tego iPhone 7 Plus iPhone SE 128GB  ....narazie wszystko

*

Offline krondar

• 21
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwiec 23, 2009, 14:46:45 »
Ja jakiś czas temu nabyłem coś takiego:

http://www.krusell.pl/index.php?uniq=106&towar_id=1081&zdjecie=1

Model nazywa się Hector L - wykonanie, Krusell ;) Spasowane całkiem ładnie, klips magnetyczny no i czarna skórka ;) I wymiarowo jakby tworzone dla 780tki ;) Polecam :)

Apropos paranoi - owszem, nie ma co oklejać - wszystko bez przesady, mój wierny Palm Tungsten T5 wytrzymał dobre dwa lata i mimo braku folii na ekranie nie jest porysowany, ale przyzwyczaiłem się przy nim nosić sprzęt na pasku a tu bez etui ani rusz ;)

« Odpowiedź #23 dnia: Czerwiec 24, 2009, 10:08:38 »
famous, chyba źle zrozumiałeś moją wypowiedź....

Ja uważam, że przedmioty są po to aby je używać. Ale niektórzy starają się za wszelką cenę utrzymywać przedmioty w stanie "od nowości" nie patrząc na aspekty wizualne i funkcjonalne. Naprawdę są ludzie, którzy trzymają piloty od TV w woreczkach...

Ja noszę mojego i780 bez żadnej ochrony w kieszeni spodni i spodenek. Co prawda i780 nie jest szczytem miniaturyzacji ale nie wypycha kieszeni. A gdyby wsadzić go w futerał to gdzie go trzymać? Kieszeń będzie wypychał.... A na pasku od spodni??? To elegancja w stylu "pederastki" czyli podręcznej sakiewki z dokumentami, pieniędzmi i kanapkami....

a może weź też pod uwage osoby które nie tylko noszą telefon w kieszeni spodni i spodenek, ale np zabieraja telefon na siłownie, albo na rower, gdzie telefon nie leży sobie wygodnie, a po kilku wrzuceniach do plecaka może sie zniszczyć, więc chyba warto na tą chwile wrzucic go w futerał i sie nie przejmować? tym bardziej, że średnio obchodzi mnie to jak on wygląda wrzucony do plecaka albo leżąc sobie na podłodze w siłowni.

Więc nie wydaje mi sie żeby kupno futerału było sposobem na "za wszelką cenę utrzymywać przedmioty w stanie "od nowości" nie patrząc na aspekty wizualne i funkcjonalne."".
Bo zupełnie nie o to chodzi.

*

Offline scyzoryk

• 46
    • www.scyzoryk.blog.onet.pl
  • Sprzęt: i780 Navi
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwiec 26, 2009, 22:35:09 »
poszukuje etui na i780 z przegródkami na karty pamięci, sim i z tad pytanie czy w taki pokrowiec wejdzie i780 ? http://allegro.pl/item672578142_pda_etui_poziom_prawdziwa_skora_mio_i_inne_w_wa.html

i co proponujecie innego z tymi wymaganiami ;/ ?

Rysy na wyświetlaczu...
« Odpowiedź #25 dnia: Lipiec 08, 2009, 11:49:48 »
Jak temu zapobiec?? Można je jakoś zamaskować? Jaki mi możecie polecic niedrogi futerał?? 50 zł max...

*

koldasz

« Odpowiedź #26 dnia: Lipiec 08, 2009, 22:06:02 »
Witam, w tym dziale jestem nowy. Cześć Beju,cześć all.
Pokrowiec dzisiaj kupiłem pasuje idealnie Hama 91773 koszt ok.25zł. Jak znajdziecie na necie to nie sugerujcie sie gruboscia klipsa do paska jest cieńszy :D

to polecam mam go zakupiony w Saturn Katowice.

*

Offline ToKe

• *
  • 77
  • Sprzęt: i8000 (Omnia 2)
« Odpowiedź #27 dnia: Lipiec 30, 2009, 19:48:04 »
A może coś takiego? SILIKONOWY POKROWIEC (FUTERAŁ). 

http://www.allegro.pl/item700192015_pokrowiec_futeral_silikonowy_samsung_i780.html

Znajomy miał coś takiego na HTC. Całkiem fajnie to wyglądało ... no i się trzymało na telefonie.
Zaletą jest to ze jest cały zakryty oprócz ekranu i klawiatury.
Mój skórzany pokrowiec łączony oryginalnie z folią się nie sprawdził - folia przeszkadza.
A tu naklejasz sobie folie jaką się chce i nie ma niespodzianek.

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
« Odpowiedź #28 dnia: Lipiec 30, 2009, 21:55:52 »
Brakuje w nim tylko wyciecia na touchpad - i wtedy imho bylby godny zainteresowania ten pokrowiec. Warstwa tego silikonu na touchopadzie nie bedzie przeszkadzac?
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #29 dnia: Lipiec 31, 2009, 06:53:57 »