Probowalem wgrywac zarowno z pliku 'wszystko w jednym' jak i z rodzielonych (nie pomylilem plikow). Wgrywalem tylko softy ktore byly zamieszczone na tym forum... (najpierw Win 6.1.) probowalem tez wgrac oryginalny soft (win 6.0) ktory mialem wczesniej w telefonie. Telefon uruchamia sie jeszcze w trybie emergency mode, Mirage wykrywa telefon po wlaczeniu przycisku "detect". Probowałem na Windows XP, na dwoch roznych sterownikach do samsunga. (efekt jest ten sam).
instrukcje czytalem kilka razy i wydaje sie ze robie wszystko dokladnie z instrukcja. Po uruchomieniu wgrywania softu na telefonie pojawia sie tylko jeden napis (nie pamietam dokladnie ale cos tam bootloader) pod infomracja, aby najpier wcisnac detect zanim podlaczy sie urzadzenie, ale nie idzie na dole zaden pasek postepu przez 40 minut (tyle czasu dawalem mu za kazda proba), jak widzialem to na zalaczonych do instrukcji screenow
bede wdzieczny, jezeli ktos podrzuci mi link jakiegos 100% pewnego romu lub poda jakas sztuczke aby przywrocic do dzialania ten telefon (jestem od niego uzalezniony :/)
moze pomoglo by z pod visty? co o tym myslicie? nie chce cos jeszcze bardziej uszkodzic, bo czytalem, ze dopoki dziala emergency mode, a mirage wykrywa telefon, to da sie cos jeszcze zrobic..
Napisane: Listopad 08, 2009, 13:26:58
Ruszyło!
Wgrałem soft który składa się z plików:
i780_PDXHL2_eboot
i780_PDXHL2_pda
i780_PDXHL2_phone
Pomogło przełączenie kabla do innego portu USB i ponowne przeprowadzenie procedury...
Ten soft wybrałem przez przypadek (po prostu przy nie działającym telefonie było mi wszystko jedno)
Jak myślicie? czy jak "pierwsze koty za płoty" to już teraz pójdzie mi każdy soft? nie wiem czy ten jest dobry, a boje się już cokolwiek kombinować...