Coś z wyświetlaczem?

• 7 Odpowiedzi
  • 753 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Coś z wyświetlaczem?
« dnia: Sierpień 19, 2009, 07:48:20 »
Witam serdecznie Kolegów ,znawców i780 i proszę o pomoc! Miałem problem z nawigacją ale ustawiłem według Waszych zaleceń(porty COM) i było OK! No właśnie było do momentu kiedy nie wszedłem w ustawienia "rozszerzony GPS" i nie zacząłem aktualizować satelity, również wg porad z forum. Wszystko przebiegało OK,połączenie z internetem ,zatwierdzenie aktualizacji . Problem zaczął się gdy system poprosił o wyłączenie i ponowne włączenie telefonu w celu zapisania ustawień! Telefon włączył się,pokazało się logo samsunga i tu zaczęły się problemy! Jest dźwięk powitalny PLAY(to okropne ryczenie słonia) ale na wyświetlaczu CZARNO  :O! Wszystkie w telefonie działa (aparat,nawigacja,mogę odbierać połączenia,itp) Po prostu wizualnie nie komunikuje się zemną , cały czas jest czarny wyświetlacz! Soft reset też nie pomógł!Tu właśnie prośba może da radę to jakoś samemu przestawić? Czy dać sobie spokój i SERWIS? Z góry dzięki za wszelką pomoc i sugestie.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: Coś z wyświetlaczem?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 19, 2009, 08:08:27 »
hard reset

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 19, 2009, 13:22:52 »
hard reset

Oki ! Tylko jak to zrobić jak wyświetlacz nie działa? :shock:

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 19, 2009, 13:25:27 »
przyciskami
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=97746.msg660640#msg660640
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=133996.0
polecam wyszukiwrke i lekturę forum a zwłaszcza tego działu i przyklejonych tematów jw

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 19, 2009, 15:11:51 »
Dzięki kolego za wyrozumiałość , linki i podpowiedzi! Jednak telefon poleciał na serwis bo jak stwierdzili to coś z "softem"! Jestem jeszcze  za zielony by samemu takie operacje przeprowadzać  :grin: No i szkoda gwarancji! Pozdro dla wszystkich użytkowników i780. Temat zamknięty
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2009, 15:13:22 wysłana przez zawis79 »

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 19, 2009, 20:48:31 »
ale hard reset to klik klik i masz czysty OS
tak jak po reinstalce na PC :wink:

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 19, 2009, 21:13:29 »
Teraz to już wiem! :E Wgrali mi nowe oprogramowanie na poczekaniu ! Telefon na gwarancji! ROM zaktualizowali do wersji PMHE1! O właśnie mam pytanko? Jak teraz powinny wyglądać ustawienia portów COM w urządzeniu (i780) i portów w auto mapie? Obecnie mam tak:Programy>>GPD1>>Sprzęt>>COM9>>Szybkość transmisji 4800>>Dostąp>>potwierdzone haczykiem!
Automapa: COM8(Auto)
Czy to ma ręce i nogi?

*

Offline czn

• 25
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 19, 2009, 22:18:54 »
ustaw Programy na COM8 i będzie jak ta lala