wyskakujące okienko - "dial XXX YYY at +48123123123?"

• 1 Odpowiedzi
  • 1256 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wyskakujące okienko - "dial XXX YYY at +48123123123?"
« dnia: Listopad 29, 2011, 21:19:22 »
witam,

jedna z bardziej denerwujących atrakcji mojego telefonu:

co jakiś czas aktywuje się taki efekt że po wpisaniu 3 pierwszych liter jakiegoś kontaktu wyskakuje mi chmurka z zapytaniem czy ma zadzwonić do jednej z osób z mojej książki tel. ostatnio pojawia się to za każdym razem jak wpiszę DYZ i pyta czy zadzwonić do kolegi, którego imię i nazwisko nie pasuje wogule do kombinacji tych liter, poza tym ta chmurka sprawia że muszę jeszcze trafić w "nie", co jest czasami straszliwie irytujące.

system wm 6.1 eng.

macie pomysł jak się pozbyć tej chmurki?

pozdrawiam. Kamil

ps. już wiem troszkę więcej, chodzi o to że wpisując DYZ układa się to w napis 4# i wtedy proponuje mi dzwonienie do tego konkretnego człowieka. jak piszę 3# to do innego. a np. 5# już nie mam. gdzie się przypisuje (a najważniejsze gdzie się usuwa) przypisywanie kontaktów do cyfry z kratką? naprawdę marzę o pozbyciu się tego dymka, mimo że ktoś pewnie do dziś jest dumny z tego jak to sprytnie wykombinował sobie że ten dymek będzie jednak wyskakiwał i nękał właśnie mnie...
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2011, 22:29:47 wysłana przez kkkamil1 »

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
Odp: wyskakujące okienko - "dial XXX YYY at +48123123123?"
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 01, 2011, 22:34:10 »
co ciekawe sprawdzilem u siebie. wm 6.5 heinekena.
wystarczy wybrac numer i nacisnac krzyzyk i pokazuje sie podpowiedz. u mnie pod kazda cyfra sa numery serwisowe, np. polaczenie z poczta glosowa, sprawdzenie stanu konta czy numer aby doladowac konto.
jak wylaczyc, nie mam pojecia.
to tez dla mnie nowosc
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI