brak dzwięku/wibracji przy otrzymaniu sms

• 5 Odpowiedzi
  • 1229 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

brak dzwięku/wibracji przy otrzymaniu sms
« dnia: Marzec 22, 2010, 19:37:41 »
jeżeli jest jakieś banalne rozwiązanie tego to niech mnie..
kilka dni temu zakupiłem i780, był w nim od nowości CHBE1, wszystko ładnie mi działało poza faktem, że po otrzymaniu sms jedyna reakcją telefonu było włączenie wyświetlacza, mimo ustawienia dźwięku i wibracji. dziś w zainstalowałem PDXIB1, po wysłałem sobie sms i dupa, dalej to samo.
gdy kliknę sprawdzenie dźwięku w ustawieniach przy wyborze, odtwarza, gdy ktoś dzwoni do mnie tel gra i wibruje.
kolega  bzul85 w  http://pdaclub.pl/forum/sgh-i780/dzwonek-w-samsungu-i780-paranoja/msg768995/#msg768995 piszę o tym samym problemie, winna jest ponoć Opera - ktoś mógł by sprostować? jak ją odinstalować, przez "remove programs" nie da rady, a za dużo z MW dotychczas nie obcowałem ;)
« Ostatnia zmiana: Marzec 22, 2010, 21:47:20 wysłana przez horcio »

Odp: brak dzwięku/wibracji przy otrzymaniu sms
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 22, 2010, 20:33:10 »
To nie jest raczej wina opery. Pewnie jakis inny program jest winny. Najlepiej byś napisał co masz zainstalowane.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 22, 2010, 21:49:17 »
To nie jest raczej wina opery. Pewnie jakis inny program jest winny. Najlepiej byś napisał co masz zainstalowane.
mam czyty ROM ze strony samsunga zainstalowany, żadnych aplikacji wiecej

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 22, 2010, 22:13:52 »
Bardzo dziwny przypadek. W takim razie bym proponował jeszcze raz wgrać oprogramowanie. Ale należy pamiętać aby na poczatek zrobic zerowanie pełne. Później wgrać soft. Moze i dwa razy nawet.  Pozniej ponownie pelne zerowanie.

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 23, 2010, 00:15:44 »
pomógł HR,
ktoś wie na jakiej zasadzie, skoro na świeżym ROMie nie działało a po jego HR zaczęło? :)

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 23, 2010, 01:16:46 »
wystarczy jakaś pozostałość w kości pamięci i przy wgrywaniu nowego romu, dane tam nie dotarły i został błąd :) po HR masz czysto bit po bicie, dogranie ROMU to już wtedy formalność
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI