problem z "siecią"

• 2 Odpowiedzi
  • 710 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline szmiglo

• 46
  • Sprzęt: HTC Diamond
problem z "siecią"
« dnia: Wrzesień 27, 2010, 18:10:43 »
witam, doświadczenie z WM mam spore, ale.... takiej rzeczy to jeszcze nie widziałem i jestem skory uwierzyć, że to nie wina samsunga, który dotąd sprawował się w porządku.

po zakończonej rozmowie, chciałem wysłać sms. Ku mojemu zdziwieniu klikając na przycisk "do" nic się nie działo, nie dało się wejść w kontakty telefonu. Zdziwiony chciałem to obejść bo potrzebowałem numer, więc wcisnąłem zieloną słuchawkę, nic się nie stało. Przyciski są, ale nie działają. To samo z przycisnieciem słuchawki na todayu.

Przy sieci nie ma w ogóle zasięgu, a jedynie wykrzyknik. na todayu widnieje napis "brak usługi".

Powiecie ok, nie masz sieci, nie zapłaciłeś rachunku, albo awaria. Nie. smsy odbieram i wysyłam normalnie  :shock:

jeżeli telefon wybudzi się przyciskiem power to nonstop mruga czerwona dioda. Wcześniej mrugała tylko podczas wysyłania sms, lub gdy ktoś do mnie dzwonił.
apropos dzwonienia. Mimo tego, że wyświetla mi brak usługi to... na telefon można normalnie dzwonić. Czyli sieć ma. Niestety nie widać tego po nim, prócz migania czerwonej diody.

Macie jakiś pomysł co to może być?

próbowałem HR. niestety gdy wyświetla mi się ekran i próbuje wcisnąć spację puszczając obydwie słuchawki, telefon się po prostu restartuje :-|

*

Offline Adams.72

• **
  • 183
  • Sprzęt: Mio P350 , SGS, ARCHOS HT 7", SGH i600.
Odp: problem z "siecią"
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 27, 2010, 19:24:35 »
Może HR ,ale programowo - czyli W Polskich ROM-ach takzwane zerowanie pełne( Start-ustawienia-system-zerowanie pełne ).
A na dłuższą metę zmiana ROMu może pomoże :mysli:.
Mio P350, Toshiba G900-->Topaz-->Toshiba TG01-->SGH i780-->SGS

*

Offline szmiglo

• 46
  • Sprzęt: HTC Diamond
Odp: problem z "siecią"
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 27, 2010, 20:03:02 »
to zerowanie systemu pomogło, szamsung jak nowy :mrgreen:

dziękuję bardzo i pozdrawiam z miasta Włókniarzy  :proud: