Witam !
Najpierw w temacie wątku , który w końcu sam założyłem

Otóż zmotywowany fachowymi poradami kolegów z forum

znalazłem i przetestowałem aplikacje : animated today , flashdash i ThrottleHTML 0.1 Alpha - SWF on today screen . Niestety na naszym ekranie w 90% animowany temat pojawia się z bocznym paskiem przewijania i wygląda to tak jakby był rozciągnięty po szerokości z 240 na 320 a na długość brakuje miejsca i stąd ten pasek z boku /animated today/ - nie wygląda to ciekawie . Natomiast flashdash zmienia tło , ale nie pokazuje żadnej animacji - pewnie nie obsługuje square tylko QVGA . ThrottleHTML 0.1 Alpha to plugin na today`a odtwarzający na nim animacje flash *.swf , ale temat który znalazłem to bida z nędzą - wolę już statyczny today z ładną tapetą .
Jak pisałem w 1 poście chodziło mi , aby coś się działo na ekranie podstawowym i w końcu ustawiłem plugin`a SPB News na dole ekranu i tam się teraz ładnie przewijają wiadomości jak na dolnych paskach w TV - czyli na ekranie coś się rusza

. Na screenach mój today , SPB MS 2 - bo zakrywa górną belkę i wygaszacz zegar z SPB Time .
A propo`s problemów opisanych wyżej to z ciekawości wysłałem krótką strzałkę /1 sygnał/ z telefonu żony na mój i780 i po sek. u mnie krótki dźwięk dzwonka z wyświetleniem numeru i przypisanego zdjęcia . W ogóle powiem , że zarówno cały phone jak i dialer działa bardzo stabilnie i pewnie . Wcześniej miałem HTC Trinity i właśnie z połączeniami było różnie - choć znalazłem w końcu rom , który trinke ustabilizował . W i780 niebrandowany cbhe1 z softem j/w - no może sam WM bez fajerwerków ale za to stabilny jak skała .
Na koniec podam aplikacje na które trafiłem przy szukaniu w necie a które polecam posiadaczom i780 i nie tylko :
Jeyo Mobile Companion 2.1 - soft na PC do zarządzania kontaktami , można z niego wysyłać SMS`y
PhoneTimer - wyłącza moduł telefonu w danych godzinach np. w nocy
MagicCall - blokuje niechciane połączenia
WaPaCv.1.4 - Wallpaper Changer - extra
SPB Time - chociażby ze względu na wygaszacz ekranu z wielkim zegarem cyfrowym- teraz aby sprawdzić godzinę włączam przycisk power i mam wielki zegar cyfrowy na cały ekran .
Ok wystarczy

Pozdrawiam .