Problem z wgrywaniem ROMu

• 3 Odpowiedzi
  • 666 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z wgrywaniem ROMu
« dnia: Listopad 15, 2009, 19:50:30 »
Witam! mam pewien problem.. mianowicie wgrywalem ROM weldeha tym: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=107586.0 sposobem i wszystko szło dobrze.. ale przy "phone downloading"  nie połączyło sie z jakims portem COM 0 i w pewnym momencie wyskoczyło w programie 'download failed", i wszystkosie zatrzymuje.. na telefonie nic sie nie dzieje. W programie daje mimo wszystko 'reset"--> nie wyskoczył komunikat "Job done";/ odłączam telefon, uruchamiam i o dziwo wszystko pieknie działa.. nawet odebrałem miedzy czasie rozmowę.... ale gdy pozniej chcę ja zadzwonic.. naciskam lewym soft keyem "phone" a tu nic nie reaguje... nie da rady wyswietlic listy kontaktów.. jak i wybrac numeru..;/... ROM wgrywałem od nowa.., próbowałem tez inne.. ale za kazdym razem w programie Mirage_LV przy pobieraniu PHONE wyskakuje pozniej ten komunikat ze nie powiodło sie.. niewiem co zrobic w tym wypadku.... prosze o szybką pomoc... z góry dzięki i pozdrawiam!

Odp: Problem z wgrywaniem ROMu
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 18, 2009, 14:53:11 »
spokojnie- dziś miałem to samo ,wszytskie funkcje 780 mi dzialały oprócz telefonu
zrobiłem tak:
http://smartmobile.pl/jak-sflashowac-samsunga-i780

zainstaluj ten rom jaki jest opisany przez tego kolesia w linku powyżej- krok po kroku (rom w 3 plikach) jest to 6.1, ale jak juz to zrobisz to te pliki odbudują ci wszystko, a potem mozesz wgrac dowolny 6.5 i bedzie gitara

*

Offline Upgreydd

• *
  • 71
  • Too Weird To Live, Too Rare To Die...
    • Monitoring
  • Sprzęt: Samsung SGH-i780
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 18, 2009, 21:14:24 »
Problem nie tkwi w romie a w sterownikach od modemu. Wgraj to: KLIK i sprawdz w managerze urzadzen czy zadne inne urzadzenie nie korzysta z portu COM3 w tym momencie, jesli jakis sterownik korzysta to go usun na czas flashowania, albo przemapuj na inny port. Po tym zabiegu wszystko bedzie OK

[EDIT]
Poprawilem link.
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2009, 08:44:55 wysłana przez Upgreydd »

*

Offline folekkutno

• 516
  • Sprzęt: Samsungi: i8000&i600
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 18, 2009, 22:28:42 »
Problem nie tkwi w romie a w sterownikach od modemu. Wgraj to: KLIK i sprawdz w managerze urzadzen czy zadne inne urzadzenie nie korzysta z portu COM3 w tym momencie, jesli jakis sterownik korzysta to go usun na czas flashowania, albo przemapuj na inny port. Po tym zabiegu wszystko bedzie OK

popraw link bo ten prowadzi do nikąd
i8000+i600=i8600 :D