Telefon z Orange

• 9 Odpowiedzi
  • 1743 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline malyd77

• **
  • 221
    • Mój Oriflame
  • Sprzęt: SPV M3100 Hermes
Telefon z Orange
« dnia: Marzec 30, 2008, 11:09:29 »
Witam

Mam możliwość zakupu telefonu i600 z Orange. i tu moje pytania
- czy w wersji Orange jest wgrane Orange Menu
- jeśli tak to czy można je usunąć
- czy zmiana systemu opearyjnego na nowszy WM 5.0 -> WM 6.0 jest jakoś utrudnione w związku z tym że jest to telefon z Orange
- zdjęcie sim-locka zmieszczę w 40 zł
Pozdrawiam, Dawid Szczęch
W poszukiwaniu Doskonałego Telefonu- Mój TYP TREO 650

*

Offline Diabell

• **
  • 128
  • Sprzęt: Galaxy SIII, SII, S; Samsung i600
Odp: Telefon z Orange
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 30, 2008, 16:13:29 »
- zdjęcie sim-locka zmieszczę w 40 zł

Ja zapłaciłem 20zł. Co do reszty pytań to nie wiem, bo oryginalnie mam telefon z Playa.
Jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził...

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 31, 2008, 01:50:06 »
Telefon kupiony w Orange zawsze ma coś z Orange. W i600 jest kilka takich elementów, ale to jest smartphone, który można sobie customizować dowolnie :) Wgranie normalnego firmwareu WM5 usuwa branding Orange na dobre. WM6 jest oczywiście lepszy i jego wgranie również nie stanowi problemu pod warunkiem, że wgrywa sie go na normalny firmware. Wszelkie blokady karty SIM oraz aplikacji usuwa sie programowo, więc płacić raczej nie trzeba.

*

Offline Asassello

• 594
  • Sprzęt: LOOX 718, i600, i5700
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 18, 2008, 17:48:24 »
Pozwólcie, że przypnę się do tematu.
Mam kilka wątpliwości odnośnie i600 sprzedawanych przez sklepy inernetowe (jako nowe). Otóż widnieje tam bardzo często taka informacja, że "Produkt posiada LOGO ORANGE". Sporo tego jest na skąpcu: http://www.skapiec.pl/site/cat/200/comp/146428

Nie bardzo wiem - jak to rozumieć. Czy telefon może nie być nowy i tylko ktoś zdjął simlocka? (oczywiście mówię o sklepach nie o allegro).

Czy może jednak jest nowy ale brandowany Orange? A jeśli tak - to czy sa tam dodatki, menu (podobno niefajne) z Orange? Co więcej - czy (tak jak wyżej napisał SP-user) tutaj także - przy próbie upgradu do 6.0 (czy 6.1?) należy kolejno: zainstalować zwykły WM 5, następnie zwykły 6.0?

Zastanawiam się nad zakupem i najchętniej takiego niebrandowego ale albo ich nie ma albo są droższe niż te z np. Orange.

Z góry dzięki za wszelką pomoc w tej sprawie.

*

Offline slammer

• 536
  • Sprzęt: Spica
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 19, 2008, 21:49:17 »
Strasznie potaniał ten Samsung :( Pewnie po tym gdy ogloszono go najbardziej... "homoseksualną" firmą produkujące telefony (zaraz za iphonem) A ja 2 miesiące temu dałem 850... Oczywiście z logiem Orange i bez simlocka. Wywalenie softu Orange to kwestia pół godziny. Wszystko gra, śpiewa i tańczy :)

*

Offline Asassello

• 594
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 19, 2008, 22:41:29 »
Strasznie potaniał ten Samsung :( Pewnie po tym gdy ogloszono go najbardziej... "homoseksualną" firmą produkujące telefony (zaraz za iphonem) A ja 2 miesiące temu dałem 850... Oczywiście z logiem Orange i bez simlocka. Wywalenie softu Orange to kwestia pół godziny. Wszystko gra, śpiewa i tańczy :)
Dzięki za odpowiedź slammer.
- Czy ten soft Orange usuwa się tak, że nie zostają żadne śmieci?
- Czy wgrywałeś do niego wm 6.0 (a jeśli tak - to czy właśnie poprzez uprzednią instalacje wm 5)?

*

Offline slammer

• 536
  • Sprzęt: Spica
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 20, 2008, 14:32:41 »
1. Nic nie zostaje - wgrywa się cały rom.
2. Tak (Tak).

*

Offline Asassello

• 594
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 20, 2008, 15:59:13 »
1. Nic nie zostaje - wgrywa się cały rom.
2. Tak (Tak).
Bardzo dziękuję za rzeczowe odpowiedzi  :) Czy mógłbyś jeszcze wkleić linki do jakichś instrukcji - jak te romy powgrywać? (tzn. jeśli inaczej niż tutaj napisano:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=64753.0
I jeszcze 1 pytanko  :oops: - czy różnorodność wersji romów/softu może mieć znaczenie przy upgrade? Tzn. - czy są jakieś serie/wersje softu, które nie dają się upgradować? (tak wypytuję, bo mają tego samsunga sporo w sklepach internetowych i piorun ich wie ile wersji i skąd wzięte).
« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2008, 16:03:30 wysłana przez Asassello »

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 22, 2008, 18:48:43 »
Zastanów się czy na pewno  chcesz upgrade  :shock:
Bo wiele osób które to zrobiły wróciły spowrotem do wer. WM5 ......... gdyz np. AM5 chodzi wolniej na WM6
Jam mam wer. 5.0 i póki co nie spieszy mi sie do WM6
Iwęcej o tym na forum PLAY
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline Asassello

• 594
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 23, 2008, 15:43:20 »
No właśnie czytałem (już po napisaniu postu), że wiele osób twierdzi, że ogólnie tel. chodzi szybciej na WM 5.0 (inni oczywiście twierdzili odwrotnie). Może więc chodzą bardzo podobnie. Pozostaje więc wtedy kwestia programów itp. a ja szczerze mówiąc zatrzymałem się pod tym względem na WM 2003 i nie wiem czy funkcjonalność 6.0 jest o tyle większa niż 5.0.