simlock w i600 (bez simlocka) ?

• 5 Odpowiedzi
  • 3536 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline buczeknet

• **
  • 103
  • Sprzęt: ciągłe zmiany:)
simlock w i600 (bez simlocka) ?
« dnia: Listopad 16, 2008, 10:40:31 »
witam, jakis czas temu zakupilem zamsunga i600 ktory zgodnie z zapewnieniami sprzedawcy nie posiadal simlocka (model posiada logo orange ale byl kupiony w sklepie - takie modele i600 z logo ale bez simlocka oferuje np. komputronik, sferis itp)..uzywalem go z karta orange wiec bylo wszystko ok..zrobilem aktualizacje softu do wm6..wszystko pieknie dziala..ktoregos dnia zostala wlozona karta ery i tu wyswietlil sie komunikat "This phone can be used with SIMs from specific networks. Contact your customer service centre for the unlock code, or insert a SIM from a valid network"..zadne kody nie dzialaja (8zer, 12345678 itp)..nie pomaga tez resetowanie kodem *2767*2878# i *2767*3855#..kiedys mialem tez takiego samsunga z logo orange i tam dzialaly inne karty (np. plus)..pls o pomoc pzdr

*

Offline Diabell

• **
  • 128
  • Sprzęt: Galaxy SIII, SII, S; Samsung i600
Odp: simlock w i600 (bez simlocka) ?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 16, 2008, 23:39:50 »
Zależy jaki "czas temu" go kupiłeś. Jeśli sprzęt wciąż jest na gwarancji, to uderzaj do sklepu i niech Ci sprawę wyjaśnią (wiele głosów na forum mówi iż zmiana systemu na inny niż wgrany oryginalnie nie wpływa na utratę gwarancji). Ale zanim się tam udasz spróbuj hard resetu - nie zaszkodzi, a może się okazać pomocny. Ja więcej nie poradzę, może znajdą się jeszcze głosy, które mogą podsunąć jakieś rozwiązanie...  :-?
Jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził...

*

Offline zajac

• 742
  • Sprzęt: SGS III Black
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 17, 2008, 08:41:45 »
nie ma co... ewidentnie masz i wczesniej napewno tez miales simlocka na Orange, ja kupilem telefon naprawde nie brandowany i nie bylo na nim absolutnie zadnych oznaczen operatora... czym predzej idz to wyjasnic...

*

Offline Asassello

• 594
  • Sprzęt: LOOX 718, i600, i5700
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 18, 2008, 15:58:19 »
Nie do końca masz rację zajac
Ja też kupiłem ten telefon (przez internet) z logo Orange i działał (zarówno wm 5.0 jak i teraz 6.0) na karcie sim innej niż Orange.
buczeknet - czy napewno wgrałeś najpierw niebrandowany wm 5.0 a potem dopiero 6.0 (też niebrandowany)?
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2008, 16:00:17 wysłana przez Asassello »

*

Offline zajac

• 742
  • Sprzęt: SGS III Black
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 18, 2008, 22:16:57 »
Ja też kupiłem ten telefon (przez internet) z logo Orange i działał (zarówno wm 5.0 jak i teraz 6.0) na karcie sim innej niż Orange.
buczeknet - czy napewno wgrałeś najpierw niebrandowany wm 5.0 a potem dopiero 6.0 (też niebrandowany)?

A jestes pewien ze przypadkiem sprzedający nie sciagnal simlocka...

*

Offline Asassello

• 594
  • Sprzęt: LOOX 718, i600, i5700
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 18, 2008, 23:44:04 »

A jestes pewien ze przypadkiem sprzedający nie sciagnal simlocka...
Może i ściągnął. To był sklep internetowy morele.net i nie wiem czy chciałoby się im w to bawić.
Niemniej jednak jest logo orange i było software orange.
Ale akurat w przypadku autora wątku, też sądzę, że simlock mógł tam być od początku.