SGH-i600 i Samsung PC Studio

• 3 Odpowiedzi
  • 1938 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline AugustPL

• 2
    • Prawie wszystko o krótkofalarstwie: - Samsung SGH-i600
  • Sprzęt: SGH-i600, Navibe GPS Bluetooth GB735
SGH-i600 i Samsung PC Studio
« dnia: Marzec 11, 2009, 23:41:50 »
Witam wszystkich serdecznie

Czy komuś z użytkowników modelu SGH-i600 udało się użyć którejś z wersji programu PC Studio do zarządzania telefonem z PC-ta?
Ja próbowałem kilku wersji 3.xx oraz 7.0 ale żadna z nich nie widzi niestety tego modelu ani przez USB ani via Bluetooth.
I drugie pytanie... odnośnie wymiany WM5 na WM6 - czy po aktualizacji systemu jest zachowana lista kontaktów czy trzeba ją wcześniej zachować i potem wgrać na nowo?

Andrzej

*

nokser

Odp: SGH-i600 i Samsung PC Studio
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 11, 2009, 23:51:44 »
Witam wszystkich serdecznie

Czy komuś z użytkowników modelu SGH-i600 udało się użyć którejś z wersji programu PC Studio do zarządzania telefonem z PC-ta?
Ja próbowałem kilku wersji 3.xx oraz 7.0 ale żadna z nich nie widzi niestety tego modelu ani przez USB ani via Bluetooth.
I drugie pytanie... odnośnie wymiany WM5 na WM6 - czy po aktualizacji systemu jest zachowana lista kontaktów czy trzeba ją wcześniej zachować i potem wgrać na nowo?

Andrzej
-> I600 nie pracuję z PC Studio  :P. Łączymy go z PC za pomocą ActivSync, w wersji przynajmniej 4.5 :ok:
-> A druga strona, to jak połączysz tel z AS - to dane same się zsynchronizują z PC  B)

*

Offline AugustPL

• 2
    • Prawie wszystko o krótkofalarstwie: - Samsung SGH-i600
  • Sprzęt: SGH-i600, Navibe GPS Bluetooth GB735
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 12, 2009, 00:10:44 »
Czyli z tego wynika, że poza zwykłą wymianą plików nic nie można sobie z nim pozmieniać i edytować... choćby w liście kontaktów  :(
Od dłuzszego czasu szukam sposobu na wprowadzenie nowych grup kontaktów (Categories) ale z tego co sie doczytałem w necie jest to tylko możliwe z poziomu organizera typu PC Studio.
A druga sprawa.... czy mozolnie wklepaną listę kontaktów z klawiatury ActiveSync potrafi zapisać na dysku komputera? Nie doszedłem do tego i nie sprawdziłem tego a przed zmianą systemu jest to sprawa istotna

*

nokser

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 12, 2009, 00:13:36 »
Nie jest do końca tak jak mówisz - musisz pamiętać, że AS jest bardziej funkcjonalny niż PCS, przynajmniej jak dla mnie