Samsung i600: e-mail - pytanie

• 5 Odpowiedzi
  • 1165 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Samsung i600: e-mail - pytanie
« dnia: Czerwiec 16, 2007, 15:25:55 »
Witam,
Mam pytanie dotyczace e-mail na tym telefonie. Za kazdym razem kiedy sprawdzam poczte na koncie gmail uzywajac "Send/Receive" znikaja wszytkie wczesniej odebrane wiadomosci z folderu "Inbox". W zasadzie moge miec max. jedna wiadomosc bo za kazdym odswiezeniem folder "Inbox" zostaje wyczyszczony. Czy moze trzeba zmienic cos w ustawieniach telefonu zeby zachowywac wszystkie maile ?
Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam,
daro

*

Offline ThreeNEONS

• 8
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
Odp: Samsung i600: e-mail - pytanie
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 17, 2007, 00:37:43 »
Ja uzywam obslugi konta WINDOWS LIVE i przyznam ze nie mam takich sytuacji.
Zawsze jak pobieram poczte w telefonie lub odbiore ja na komputerze to skrzynka i wszystkie foldery synchronizuja sie bez problemu.
Moze to jakies ustawienia w skrzynce gmail ?
A gdy znika ci lista poczty na telefonie to tez automatycznie kasuja ci sie mejle z serwera gmail ?

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 17, 2007, 10:29:04 »
No wlasnie na serwerze gmail zostataja wszystkie wiadomosci. W telefonie natomiast zostaja tylko wyslane....
Nie widze nic w ustawieniach ani na serwerze ani w telefonie co mialoby na to wplyw. Bardzo denerwujaca sprawa.
Bede wdzieczny za jakiekolwiek sugestie....
Pozdrawiam,

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2007, 10:41:20 wysłana przez puoyui »

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 17, 2007, 11:21:07 »
To jest ustawienie serwera Gmail aby po pobraniu przez Ciebie wiadomości wciąż był do nich dostęp na serwerze. Jeśli ustawisz pobieranie na pda/telefonie wyłcznie pobieranie nagłówków to będziesz je miał widoczne do momentu pobrania i przeczytania .Po przeczytaniu/wysłaNiu odpowiedzi  nie musisz ich miećna sprzęcie przenośnym .
Będziesz widział wyłącznie nie przeczytane.
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 17, 2007, 14:10:53 »
Wielkie dzieki za sugestie. To nawet nie musza byc same naglowki. Ustawilem w telefonie odbieranie czesci wiadomosci do wielkosci 5kB i zostaja wszystkie w Inbox.
Raz jeszcze dzieki za pomoc.

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 11, 2008, 17:54:51 »
witam jak skonfigurowac poczte na gmail bo za kazdym razem pyta mnie o haslo i nie chce sie polaczyc tylko wraca do hasla