zmiana romu w i600 - problem z radiem

• 4 Odpowiedzi
  • 2937 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zmiana romu w i600 - problem z radiem
« dnia: Październik 13, 2007, 11:41:23 »
Witam,
zakupiłem i600 w Orange, po kilku dniach zamierzałem przesiąść się na WM6. zastosowałem się do instrukcji dostępnej tu: http://www.nadchodzi4.info/topics26/1005.htm .
niestety, po wgraniu tego ROMU, który miał zrobić update do systemu z dostępem do Preconfiguration, nie uruchomilo się w telefonie radio. sprawdzenie wersji wykazało, że nie ma wogóle S/W radia.
próba wgrania jakiegokolwiek innego romu nic nie daje. 
również próba wgrania za pomocą SGH-i600 Image Downloader samego radia (BLACKJACK3_OPEN_XXGC6_phone.bin z pakietu i600XXGC6) trybie bootloadera również kończy się komunikatem "Phone download failed".

Dodam też, że mój i600, po wgraniu wymienionego w instrukcji XXGA2, po zmianie ustawień na Netherlands w menu Preconfiguration, nie resetuje się samodzielnie. co za tym idzie, nie włącza się w wersji NL, więc nie rusza oficjalny update.

dodatkowo i600 nie reaguje na próby resetu z poziomu WM6 jak i kombinacji klawiszy # + 6 + END.

proszę o szybką pomoc, telefon jest mi niezbędny do pracy :-(

Pozdrawiam,
Tomek

Odp: zmiana romu w i600 - problem z radiem
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 16, 2007, 08:38:41 »
słabiutko, koledzy... ku przestrodze, po pierwsze tak może skończyć się przerwanie flashowania na etapie "wariującego zegara", po drugie przyczyną może być simlock.
jako że od Was ani z nikąd indziej nie uzyskałem pomocy (poza poradą o ponownym instalowaniu sterów, a robiłem to z 10 razy na 2 różnych komputerach), czeka mnie wizyta w serwisie.
Pozdrawiam,
fant0mas

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 19, 2007, 10:40:54 »
Witam,
telefon jest w drodze do mnie z serwisu, oto historia choroby:

Opis uszkodzenia: NIE LOGUJE SIE DO SIECI ( W OPCJI WIRELESS MANAGER STATUS TELEFONU JEST OFF NIE MOZNA TEGO ZMIENIĆ)

Opis naprawy:   PRZEPROGRAMOWANIE PŁYTY GŁÓWNEJ. APARAT SPRAWNY, WSZYSTKIE FUNKCJE TELEFONU DZIAŁAJĄ PRAWIDŁOWO.

już chyba nie będę się bawił w nieautoryzowane upgrade-y oprogramowania.

Pozdrawiam,
fant0mas

*

Offline Czubi

• 39
  • Sprzęt: BB 9800 Torch BIS Orange
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 20, 2007, 19:10:50 »
Witam!

... nie uruchomilo się w telefonie radio.

A możesz mi powiedzieć co miałeś na myśli pisząc radio?, bo też mam i600 i jakoś radia nie mam :-)

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 21, 2007, 14:50:41 »
Radio=GSM
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.