RATUJCIE!!! i600 - No Service

• 7 Odpowiedzi
  • 1611 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline espan

• 25
RATUJCIE!!! i600 - No Service
« dnia: Wrzesień 04, 2008, 14:26:03 »
Witam,
dzisiaj używałem i600 jak codzien, puscilem sobie mp3 i gralem na kompie  :| gdy wylaczylem mediaplayer to wyskoczyl mi komunikat No Service  :worried: . Telefon mam w Heyah i nie chce sie z nia polaczyc nawet po hardreset:/ co sie moglo stac?

*

Offline Diabell

• **
  • 128
  • Sprzęt: Galaxy SIII, SII, S; Samsung i600
Odp: RATUJCIE!!! i600 - No Service
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 04, 2008, 16:06:15 »
Sprawdziłeś SIM z innym telefonem, czy w tym samym miejscu też masz brak sieci? W moim też się to czasem wydarzy, ale bardzo rzadko... Pomaga wtedy zazwyczaj chwila cierpliwości, bądź zwykły soft reset.
Jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził...

*

Offline espan

• 25
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 04, 2008, 19:55:41 »
jzu jest wszystko wprzadku :O~ dzieki za odpowiedz. Mysle ze to problemy sieciowe gdyz kumpel to samo mial. Nie mialem zasiegu prez 3h Oo. A pozatym czytalem ze mozliwe ze moj stary telefon 9300i mogl "wygiac" mi sima :O i nie styka z malymi bolcami i600. pozdro!

*

Offline zajac

• 742
  • Sprzęt: SGS III Black
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 04, 2008, 20:16:12 »
A nie miales przypadkiem telefonu w erze?? slyszalem w radiu ze mieli powazny klopot dzisiaj z zasiegiem...

*

Offline teufel

• 44
  • Sprzęt: HTC s310, Samsung I600, HTC p3600, Samsung I5700
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 04, 2008, 21:49:27 »
Cytat: media2.pl
Przez ponad godzinę abonenci sieci Era GSM i część Heyah nie mogli dzwonić ani wysyłać SMSów. Na wyświetlaczu pojawiała się informacja o nieaktywnej karcie SIM.
Rozmowy były przerywane, telefony traciły zasięg a na wyświetlaczach pojawiał się komunikat, że karta SIM jest nieaktywna. Nie można było się nigdzie dodzwonić, w tym także do biura obsługi klienta, który również nie działał.

Nie jest znana liczba abonentów, które miały problem z siecią. Portal Alert24.pl podaje, że sieć nie działała w trzech województwach: warmińsko-mazurskim, lubelskim i dolnośląskim. Wiadomo jednak, że problem mieli także mieszkańcy województwa mazowieckiego.

Jak informuje biuro prasowe Ery, były to tylko przejściowe problemy techniczne, które utrudniały połączenia tylko niektórym klientom. Obecnie wszystko jest w porządku.

A nie miales przypadkiem telefonu w erze?? slyszalem w radiu ze mieli powazny klopot dzisiaj z zasiegiem...

A co napisał na początku?? Heyah(czyli Era)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 04, 2008, 21:51:47 wysłana przez teufel »

*

Offline zajac

• 742
  • Sprzęt: SGS III Black
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 05, 2008, 14:13:34 »
Cytat: media2.pl
Przez ponad godzinę abonenci sieci Era GSM i część Heyah nie mogli dzwonić ani wysyłać SMSów. Na wyświetlaczu pojawiała się informacja o nieaktywnej karcie SIM.
Rozmowy były przerywane, telefony traciły zasięg a na wyświetlaczach pojawiał się komunikat, że karta SIM jest nieaktywna. Nie można było się nigdzie dodzwonić, w tym także do biura obsługi klienta, który również nie działał.

Nie jest znana liczba abonentów, które miały problem z siecią. Portal Alert24.pl podaje, że sieć nie działała w trzech województwach: warmińsko-mazurskim, lubelskim i dolnośląskim. Wiadomo jednak, że problem mieli także mieszkańcy województwa mazowieckiego.

Jak informuje biuro prasowe Ery, były to tylko przejściowe problemy techniczne, które utrudniały połączenia tylko niektórym klientom. Obecnie wszystko jest w porządku.

A co napisał na początku?? Heyah(czyli Era)

Sorki nie doczytalem :)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2008, 14:15:16 wysłana przez zajac »

*

Offline espan

• 25
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 05, 2008, 18:36:00 »
uhh myslalem ze cos zjebaszczylem z modulem gsm  :O juz wszystko jasne ;) niepotrzebna panika a przez blisko 3h nie moglem z telefonu korzystać :-| a dodam ze nie jestem z warminsko-mazurskiego, lubelskiego, dolnoslaskiego ani mazowieckiego  :| tylko z małpolski  B)

*

Offline uno0

• 38
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 14, 2008, 09:05:13 »
wykorzystam ten wątek - mam samsunga i600 z WM6. Poprzedni (też WM6) sprzedałem ale cała masa oprogramowania mi została więc zainstalowałem je na nowym telefonie. Przez 2 dni wszystko śmigało i nagle trach telefon się wyłączył, nie mogłem go odpalić (pojawiła się stronka startowa) i koniec. Wyciagnięcie i zmiana baterii nie dała nic. Dokonałem pełnego formatu (Pover+ok) i telefon ruszył. ...ale wieczorem sytuacja sie powtórzyła i znowu zrobiłem pełen format. Zaznaczam, że na poprzednim modelu dokładnie takie same programy nie powodowały żadnych zawiech (dokładnie taka sama konfiguracja). Czy macie jakieś sugestie co do opisywanego problemu???
i czym różni się formatowanie telefonu wciskając Pover+ok od tego jak zrobię po wejściu w menu i zrobieniu go z pozycji menu telefonu. Pozdrawiam