wm6- brak autopołączenia wifi i szybko gasnący ekran

• 10 Odpowiedzi
  • 1713 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wm6- brak autopołączenia wifi i szybko gasnący ekran
« dnia: Październik 16, 2007, 18:36:23 »
witam,

czy ktoś zauważył ze na wm6 (w wersji opisanej na początku) samsung i600 po utracie poleczenia wifi albo z powodu wyjścia z zasięgu albo przejścia w tryb uśpienia nie nawiązuje tego poleczenia ponownie sam tylko trzeba ręcznie dać connect?

nie chodzi mi tu o przedłużenie czasu wyłączenia wifi w rejestrze.

czy jest rozwiązanie na brak reakcji telfonu na zmianę display timeout w ustawieniach oszczędzanie energii? gdzieś widzialem ze ktoś pisali ze mu sie resetuje to ciągle do 10 s. u mnie albo sie resetuje albo generalnie działa jak chce niezależnie od ustawień.

dzięki za odpowiedz

Odp: wm6- brak autopołączenia wifi i szybko gasnący ekran
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 19, 2007, 10:06:22 »
Witam,
potwierdzam, u mnie w i600 problem z automatycznym podłączeniem do WIFI również występował, powiem więcej, mam ten sam problem w HTC Wizard, ROM NBD 9.2. czyli to jakiś bug WM6 jest raczej. i jako że w domu korzystam sporo z WIFI, to lekko dyskwalifikuje WM6 w moich oczach. i wogóle nie myślałbym o przesiadce, gdyby nie obsługa htlm w kliencie poczty WM6.

Pozdrawiam,
Tomek

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 19, 2007, 10:57:24 »
Witam,
potwierdzam, u mnie w i600 problem z automatycznym podłączeniem do WIFI również występował, powiem więcej, mam ten sam problem w HTC Wizard, ROM NBD 9.2. czyli to jakiś bug WM6 jest raczej. i jako że w domu korzystam sporo z WIFI, to lekko dyskwalifikuje WM6 w moich oczach. i wogóle nie myślałbym o przesiadce, gdyby nie obsługa htlm w kliencie poczty WM6.

Ja mam zarowno WM6 w Wizardzie i w I600 i ani w jednym ani w drugim nie mam zadnych problemow z wifi zarowno w domu jak i w przypadkowych hotspotach na miescie, czy tez w firmie czy u znajomych. Zawsze sie lacza sie same, bez najmniejszych problemow.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 19, 2007, 23:35:26 »
to masz szczęście. u mnie po wyjściu z uśpienia, w wizardzie trzeba wejść w ustawienia wifi i ręcznie połączyć, a w i600 wejść w wireless manager i tam pokazuje tylko, że jest dostępna, i trzeba ponownie łączyć.

i oleyek, poszukuję porady, co z tym zrobić, a nie informacji, że Tobie działa.
Pozdrawiam,
Tomek

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 20, 2007, 09:25:00 »
POdeles teze, ze to jest bug WM6 a ja ja obalilem i tylko to mialem na celu, zeby Ci pokazac, ze to nie jest wina WM6. Jezeli dwa urzadzenia wariuja to raczej przyczyny szukalbym gdzie indziej.

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 20, 2007, 10:32:00 »
Oleyek,
rozumiem że w i600 masz oficjalny, pewnie holenderski rom od Samsunga? a w Wizardzie który rom? dogrywałeś jakieś WIFI fixy?
pozdrawiam,
Tomek

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 20, 2007, 13:44:24 »
W I600 mam oficjalny rom Samsunga a w Wizardzie NBD 9.x i nie dogrywalem nigdy zadnych fixow.

*

Offline p1vo

• **
  • 124
    • http://wifia.pl
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 28, 2007, 12:06:29 »
mam dokladnie ten sam problem. gdy phone wejdzie w uspienie nie nawiazuje juz samoczynnie polaczenia z ta sama siecia!
jest to dosc irytujace ze musze laczyc sie jeszcze raz!

ps. gdzie mam pogrzebac w rejestrze zeby wydluzyc czas pracy wifi zanim wejdzie w stan czuwania?

ps2. ktos wymyslil jak na tym samsungu zrobic copy -> paste? ? z klawiatury?

*

Offline tranzystor

• 500
  • Sprzęt: Blackberry 9000, PlayBook 16GB OS2
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 08, 2008, 07:15:46 »
witam 
  problem  wifi  ?
 najprawdopodobniej macie  dodanych jeszcze klilka hotspotow na liscie   ( te  ktore  byly  lecz  teraz nie sa dostepne)  wystarczy je usunac    i   ... polaczy  sie zawsze  z domyslna   ....
 co do wersji softu     czy  chinska , czy  polska , amerykanska  .... ma przeciez  ten  sam sterownik urzadzenia    wiec  nie ma  tu nic  do    tego    ..... (wynika   to z lokalizacji)
 upgrade  do wm6   byl  trafnym  posunieciem  dla tego modelu   .... wifi  przetestowalem jak najbardziej dokladnie  korzystajac   na codzien  z   hotspotow  w  warszawie , krakowie i lublinie    bez najmniejszych problemow   wszystko smiga   ......  a co jeszcze   
 jesli ktos przeklada karty sim   czega   go mila  niespodzianka  ---> w  seting   sa  utawienia opertora   ---  ktore to sa pobierane    bezposrednio z  sieci  .... nic  nie trzeba  wklepywac    ,,,,, pozdrawiam Tranzystor

*

Offline BliSki

• 1059
  • Sprzęt: M700
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 09, 2008, 13:54:46 »
... jesli ktos przeklada karty sim   czega   go mila  niespodzianka  ---> w  seting   sa  utawienia opertora   ---  ktore to sa pobierane    bezposrednio z  sieci  .... nic  nie trzeba  wklepywac    ,,,,, pozdrawiam Tranzystor
Czy te zapisywane ustawienia dotyczą także konfiguracji np. APN czyli konfiguracji dostępu do internetu np. za pomocą GPRS/EDGE/HSDPA?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Znajdziesz mnie także na: http://forum-laptopy.info.pl/
Sygnatura zatwierdzona przez administrację.

*

Offline tranzystor

• 500
  • Sprzęt: Blackberry 9000, PlayBook 16GB OS2
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 18, 2008, 13:54:07 »
witam 
 dokladnie tak 
 ustawienia mms/gprs/edge/umts /hsdpa  masz menu wyboru   i  przelaczasz sie  miedzy  orange/plus/era    nie wiem jak z playe'm   ale   to jak najbardziej dziala   i naprawde  nie ma sie do czego przyczepic

wracajac  do groteskowego tematu  wifi  .....     u mnie wyglada to tak 
  dzila wszystko ok    mam  siec    natomiast po  wygaszeniu sie  ekranu i  okresie bezczynnosci   jakies 5min    rzeczywiscie rozlacza sie  z ap
wynika  to z tego iz  urzadzenia  dziala w trybie  "power saving"  (poprostu  jak  wlaczymy wyswietlacz  "budzi" sie rowniez  karta wifi i troche to potrwa   zanim wykryje sieci  i sie  zaloguje) natomiast kiedy  wyalczymy wygaszanie ekranu w  zakladce   power managment  jest polaczenie   caly czas