problem z wifi w i600

• 12 Odpowiedzi
  • 1773 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z wifi w i600
« dnia: Sierpień 12, 2008, 19:52:58 »
witam.
potrzebuje  pomocy, hellp.  kiedy  sie  łacze przez  wifi  to  wszystko wskazuje na to ze  tak jest ikona  i napis połaczono. ale kiedy zaczynam przegladac  internet  przełacza mnie   na wapa? i transfer idzie przez karte sim. co  moze byc  nie tak?

*

Offline pancreas

• 5
  • Sprzęt: i780bkhe1
Odp: problem z wifi w i600
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 13, 2008, 09:20:17 »
mam to samo w i780, łączę się z wifi bez problemu, ale nie mogę tego połączenia wykorzystać do niczego, a przy próbie łaczenia z netem mam komunikat, że serwer nie został znaleziony, tak jak by nie było połączenia. Na razie różne kombinacje ustawień nic nie dały. Zastanawiam się czy może coś na routerze trzeba przestawić. Jak by udało Ci się rozwiązać ten problem daj znać.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 13, 2008, 20:50:02 »
dostałem  juz  instrukce co  do zmiany  ustawień ale  nie wiem  co  jest   bo  miałem  zmienic  w domysnych  ustawieniach   IE na łaczenie  z inteernetem  ale  w menu nie ma nic  takiego  nawet tam nie moge  wejsc. kidy  miałem  starter play  za 9 zł. i łaczyłem sie   zprzwz wifi  to  wszystko  byłook  nawet grosika  mi nie wzieło  a kiedy zmieniiłem  na  abonament  to  sie zkończyło . musze jeszcze raz to zrobic i kupic kolejny jak  wszystko bedzie ok  to   chyba  bede reklamował kaete bo nic innego nie przychodzi mi  do  głowy. moze  to  ustawienia opratora nie pozwalaja mi  na  łaczenie si e przez  wifi. jak cos  sie  dowiem  to  napisze.

*

Offline pancreas

• 5
  • Sprzęt: i780bkhe1
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 14, 2008, 06:39:24 »
W IE nie ma ustawień sposobu połączeń, natomiast są takie w operze, ale mimo zmiany na ustawień żeby łączył się przez wifi nic to nie daje i mam komunikat, jakby nie był podłączony (nie można znaleźć serwera).

*

Offline tranzystor

• 500
  • Sprzęt: Blackberry 9000, PlayBook 16GB OS2
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 15, 2008, 10:03:55 »
witam
 To sie obsmialem z tym  "abonamentem" -  niezle ....
ale chyba  wifi na pieniadze nie jest   boja chyba bym zbankrutowal sciagajac  dziennie po 2-3gb na  karte   :|  ;P
=====================================================================
a teraz  do rzeczy  ..... po polaczeniu z wifi   nalezy przestawic  w przegladarce IE  ->menu->tools->options->connections "the internet",a  wprzypadku korzystania z  kabla usb  " work"
*oczywiscie odchaczamy  "automatically detect settings"  bo po wylaczenieu  wifi przelaczy sie  spowrotem na "the wap"
=====================================================================
TO SAMO TYCZY  SIE PRZEGLADARKI OPERA !
pozdrawiam  Tranzystor

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 15, 2008, 15:34:48 »
dzieki. coś tam zrobiłem ale nie wiem czy  to jest  to. jestem laikiem jesli chodzi o  ten model dopiero co go kupiłem  ale dzieki  mam nadzieje ze bedzie chodził.jesli mozesz to  przeslij mi  dokładnie krok po kroku co mam zrobic. mam wgrana marchewke weic wszystko po polsku jest.

*

Offline teufel

• 44
  • Sprzęt: HTC s310, Samsung I600, HTC p3600, Samsung I5700
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 02, 2008, 07:42:13 »
Skorzystam z wątku: Czy ktoś wie dlaczego i600 ciąglę zrywa połączenie z Wifi?? Tu oczywiście nie chodzi o odległość od routera.

*

Offline joker77

• *
  • 51
  • Sprzęt: Samsung I600, Toshiba G910, htc magic
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 15, 2008, 15:22:28 »
Skorzystam z wątku: Czy ktoś wie dlaczego i600 ciąglę zrywa połączenie z Wifi?? Tu oczywiście nie chodzi o odległość od routera.

Sprawdzałeś z różnymi routerami ? czy tylko z tym jednym (jak z jednym to wina routera, czasem coś w opcjach, a czasem trzeba firmware zmienić).

Pozdrawiam

*

Offline Asassello

• 594
  • Sprzęt: LOOX 718, i600, i5700
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 16, 2008, 11:25:06 »
U mnie nie zrywa.
Kolega joker77 dobrze radzi.

*

Offline teufel

• 44
  • Sprzęt: HTC s310, Samsung I600, HTC p3600, Samsung I5700
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 16, 2008, 13:52:57 »

Sprawdzałeś z różnymi routerami ? czy tylko z tym jednym (jak z jednym to wina routera, czasem coś w opcjach, a czasem trzeba firmware zmienić).

Pozdrawiam

Sprawdzałem z kilkoma routerami. Średnio do 5 minut utrzymywało połączenie, ale wczoraj byłem w szoku - w ciągu godziny tylko dwa razy zerwało mi połączenie(ale kilka godzin wczesniej jak łączyłem sie z hot spotem Ery zrywało srednio co 2-3 minuty:( ).

« Odpowiedź #10 dnia: Październik 17, 2008, 11:13:24 »
hej.  problem  rozwiazałem  nie wiem jak  ale cos przestawiłem. działa bez problemu. teraz mam  ustawione  - praca  fromowa siec - i  smiga jak nalezy pozdrawiam

« Odpowiedź #11 dnia: Październik 30, 2008, 22:22:15 »
chyba z a wczesnie sei  cieszyłęm . mam  znów problem  z łaczeniem. posiadam  w pracy  siec wi fi ogólna dostepna i  znia kiedys udało sie mi połaczyc jak  rózniez 3 nadajniki zabiezpieczone chałami  hała ma i  c o ztego  jak  nie dizał  koledzy  maja  na noki i  im działa bez problemu  kiedy  wpisali  hasło.kiedy  prubuje si epołaczyc pisze ze łaczy  ale  zastanawiam si e czy  przy  ikonie  nadajnika  w telefonie ni epowinny  przesówac sie   krateczki. teraz nie pamietam  czy  tak  było  jak udało si e mi połaczyc.czy  to  moze byc  wina  telefonu? i jak mam  rzozwiazac ten  cholerny  problem pomózcie

« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 04, 2008, 12:22:52 »
a może ktoś  jest   Bydgoszczy  i bedzie  mógł  mi pomóc