Okropny ekran startowy w samsungu i600. Jak sie pozbyc ???

• 0 Odpowiedzi
  • 3061 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Okropny ekran startowy w samsungu i600. Jak sie pozbyc ???
« dnia: Czerwiec 03, 2007, 16:16:47 »
Witam mam 2 problemy z moim niedawno nabytym samsungiem i600.

1)
Smartphone jest z sieci play i przy wlaczaniu i wyłączaniu pokazuje się taka animacja z trudnym do zniesienia dzwiekiem wyjącego słonia ;). Probowałem juz troche kombinowac i ściągnąłem program do edycji rejestru - Smartione.
Wszedłem w :

[HKEY_LOCAL_MACHINE/System/Startup/1]
"Dll"="Animengine.dll"

[HKEY_LOCAL_MACHINE/System/Shutdown/1]
"Dll"="Animengine.dll"

I tu mam pytanie. Jakich zmian konkretnie mam dokonac w tych wartościach rejestru aby animacje sie juz nie pokazywaly???
Prosze o pomoc. Nie chcialbym czegos zepsuc w rejestrze.

2)
I drugie pytanko. Korzystam z rachunku maklerskiego w mbanku (emakler). Niestety ani opera mobile ani IE mobile nie umozliwiają zlecania operacji. Słyszalem, ze mozna probowac przez opere mini (choc to niezbyt bezpieczne, ale to juz inna bajka...)
Niestety na i600 jak dotąd nie udało mi się jej zainstalować. Po uruchomieniu pliku instalacyjnego pokazuje się info, ze mam wskazac aplikacje, która chce otworzyc plik. Z tego co wyczytałem to potrzebna jest chyba Java micro edition. Skąd mogę ją ściągnąć? Ewentualnie czy jest jakies inne rozwiązanie aby plik sie uruchomil.  Te pliki to:opera-mini-advanced.jad,  opera-mini-advanced.jar
Jednym słowem jak to: http://www.operamini.com/download/pc/samsung/samsung_i607_blackjack/  zainstalowac ????

Bede wdzieczny za pomoc !