witam,
od niedawna jestem szczęsliwym urzytkownikiem samsunga i600. Do tej pory używałem telefonów z symbianem i w związku z tym mam kilka pytań.
1. Kiedy uruchomiony jest jakiś program kozystający z połączenia wifi z internetem po pozostawieniu urządzenia na jakis czas włącza sie chyba jakies oszczędzanie energii. Połączenie z netem chyba jest zawieszane. Po ponownym wzbudzeniu urządzenia system (aplikacja ?) wznawia połączenie z siecia ale poprzez edge/3g. Da się zrobic tak aby był wybów rodzaju połączenie, albo żeby system/aplikacja wznawiała połączenie poprzez wifi? Kiedy aktywne jest połaczenie poprzez edge/3g po przejściu z tego stanu oszczedzania energi połaczenie jest nadal poprzez edge/3g. Ten problem dotyczy opery, im+, mobilnego gg i kilku innych programów.
2. rss reader od samsunga prawie zawsze synchronizuje kanały poprzez edge mimo ze aktywne jest połaczenie wifi. da sie to zmienić? ewentualnie proszę o zamiennik tego programu.
3. im+ nie sortuje kontaktów ze względu na status. wersja pod symbiana normalnie sortuje kontakty wg statusu. pytanie czy na win im+ tak ma czy z moja instalka jest coś nie tak?
4. jest możliwość zainstalowania polskiego słownika xt9? najlepiej bez ogonków.
5. prosze o p-odanie jakiegoś linku z dobrym i stabilnym softem pod wm 6 smartphone.