A jest szansa , że zadziała TT6. 
Tak wieć siedzac pare minut na uruchomieniem TT6 , udało mi się ale uruchamia mi się on do góry nogami:D . Jak temu zaradzic pewnie bez grzebania w rejestrze sie nie obejdzie. 
zna lazłem taki opis 
Wersja 6 TomTom-a działa, ale trzeba włożyć w to trochę wysiłku. wszystko było opisane na w tym wątku. 
Pierwszym problemem jest to, że TT6 nie radzi sobie z "przekręconym" ekranem. Aby wyświetlał normalnie, trzeba odpalić go poprzez skrypt (batch) z poziomu programu MortScript. 
Znajdziesz to w sieci, ale na wszelki wypadek podaję zawartość skryptu: 
# one puts the sound at bottom 
SetVolume 255 
# one passes in landscape mode 
Rotate 0 
# one launches TomTom Navigator 
Run \Program Files\Navigator\TomTom Navigator.exe 
Sleep 2000 
# one clicks on Naviguer (launching TTN6) 
MouseClick 20,100 
Sleep 1000 
#end 
Trzeba z tego zrobić plik o nazwie np. TomTom.mscr i zapisać go gdzieś w Programach. 
Oczywiście, aby skrypt uruchomić, trzeba ściągnąć MortScripta (freeware). 
Niestety, i600 nie ma touchscreena, więc nie będziesz mógł wybrać opcji z menu konfiguracyjnych (np. języka). 
Najprościej ściągnąć trial Pocket Controllera. Instaluje się w mgnieniu oka i z poziomu komputera (myszką) sterujesz Twoim i600. Później można go oczywiście wywalić. 
Ponieważ w przyszłości może Ci się jeszcze przydać możliwość wybierania niektórych rzeczy "rysikiem" - np zmieniać mapę - warto zainstalować Fakecursor ver. 1.05. Tego programu ja nie umiem okiełznać, ale od czasu do czasu można się przemęczyć. Od biedy - działa. 
Reasumując - wszystko co od TomToma można oczekiwać na normalnym PocketPC, da się osiągnąć na i600, tyle że trzeba się nagimnastykować. 
Mi zrobienie tomtom zajeło około 3 godzin z przerwami na piergoły.