i600 sam łączy sie z internetem i niedochodzące smsy

• 3 Odpowiedzi
  • 1657 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline folekkutno

• 516
  • Sprzęt: Samsungi: i8000&i600
i600 sam łączy sie z internetem i niedochodzące smsy
« dnia: Marzec 10, 2008, 22:54:01 »
witam
a wiec od pewnego czasu jestem posiadaczem samsunga i600
zauważyłem ze telefon sam sie łączy z internetem via edge są to jakieś różne nocne pory po kilka razy, sprawdzałem na swojej stronie orange i w bilingach mam połączenia po 100kB albo po 50kB
czy wy, użytkownicy samsunga macie tez takie problemy
mój i600 jest w orange na oryginalnym sofcie i oryginalnej konfiguracji z orange

a drugi problem to to ze ostatnio wysłałem smsa tzn. tak mi sie wydawało na 293 znaki i on po prostu nie doszedł do osoby do ktorej go wysłałem co ciekawe dostałem raport potwierdzający dostarczenie smsa, i teraz mam pytanie czy to wina mojego telefony czy aparatu odbiorcy?

z góry dziękuje za pomoc
i8000+i600=i8600 :D

*

Offline Diabell

• **
  • 128
  • Sprzęt: Galaxy SIII, SII, S; Samsung i600
Odp: i600 sam łączy sie z internetem i niedochodzące smsy
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 10, 2008, 23:53:43 »
Mam i600 (oryginalnie z Play, ale ściągnąłem simlocka i chodzi w Orange) jakieś pół roku i z dziwnymi połączeniami internetowymi nie mam problemów. Może zainstalowałeś jakiś program, w którym masz po prostu włączoną opcję automatycznej aktualizacji, czy coś w tym rodzaju?  :mysli:

Co do smsów, to miałem kiedyś podobny kłopot - wysłałem długiego smsa (dzielony na 3, nie pamiętam konkretnie ile znaków...) i dostałem komunikat "message sent" (zawsze dostaje tylko taki, gdy wysyłam dłuższą wiadomość niż pojedynczy sms) i wydawało mi się ok, ale po rozmowie z odbiorcą okazało się, że nie nic dostał. Nie wiem czy to wina jego sprzętu, mojego czy samej sieci, ale od tamtej pory nie wysyłam smsów powyżej 2...  :sleepy:
Jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził...

*

Offline folekkutno

• 516
  • Sprzęt: Samsungi: i8000&i600
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 11, 2008, 17:54:20 »
nie wiem telefon jest praktycznie pusty jedynie marcheva ale tam mam wyłączone akutalizacje
telefon chyba robi to z nudów :P bo zazwyczaj te połączenia sa w nocy jak nic z nim nie robie, w dzien jest ok
i8000+i600=i8600 :D

*

Offline zajac

• 742
  • Sprzęt: SGS III Black
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 11, 2008, 18:48:23 »
wiem ze to glupie ale moze to MMS'y...