Witam!
Rok temu nabyłem i600 i po 2 miesiącach użytkowania zmieniłem Rom na i600_WM6_XXGG2.
Wszystko działało bardzo dobrze. W ubiegłym tygodniu postanowiłem zmienić Rom na nowszy korzystając z tego opisu:
0. zrób backup kontaktów itp. itd.
1. pobieramy ROM i image downloader dla i600
2. upewnij sie ze masz zainstalowane sterowniki "Samsung composite drivers" i WM6 na samsungu
3. zablokuj połączenie usb w active sync, uruchom WCEDownloader_v1[1].1Single.exe
4. wyłącz telefon i podłącz go do komputera
5. wcisnij jednoczesnie: prawy kierunkowy+przycisk powrotu+przycisk od aparatu potem wcisnij power. kiedy pojawi ci sie "usb downloader" mozesz puscic klawisze
6. w image Downloaderze wcisnij PDA i wybierz "pda.bin". nic wiecej nie grzebac
7. wcisnąć start, smart powinien sie zresetowac po przeflashowaniu
Wszystko przebiegało poprawnie. W punkcie 6 wskazałem właściwy plik i rozpocząłem flashowanie.
Niestety przy dojściu do 13% telefon zerwał połączenie z komputerem.
Od tego momentu mam problemy.
Komputer co jakiś czas wykrywa telefon i flashowanie urywa się w trakcie. Często nawet nie rozpocznie, czasem dochodzi do 3,13,30 68 a nawet 93% i zrywa połączenie. W końcu zaintrygowany zerwaniem połączenia przy 93% poszukałem mniejszego romu.
Trafiłem na
Windows Mobile Developer ® 6.1 OS 5.2.21040 Build 19604. Telefon za 3 podejściem przyjął rom. Używałem go kilka godzin. Zachęcony poprawnym flashowaniem chciałem mieć w pełni funkcjonalny telefon, znów powróciłem do romu z WM 6.1 - v.2.0. Telefon nie ukończył flashowania. Po kilkudziesięciu próbach udało mi się załadować Windows Mobile Developer ® 6.1 OS 5.2.21040 Build 19604.
Na komputerze zainstalowany activesync 4.5, samsung usb driver v3.4
W tej chwili komputer nie wykrywa telefonu.
Czy istnieje możliwość przywrócenia poprawnej współpracy i600 z komputerem?
Testowanie na 3 różnych maszynach z XP.