i600 - call recording software problem

• 6 Odpowiedzi
  • 1139 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

i600 - call recording software problem
« dnia: Marzec 09, 2008, 13:16:06 »
Witam wszystkich!

Przed paroma dniami przesiadłem się z wysłużonego HTC Tornado na Samsunga i600. Od razu zupgradeowałem system do Windows Mobile 6 pozbywając się przy tym wstrętnego brandingu Orange :) Po zainstalowaniu wszystkich używanych wcześniej programów (w Tornado również miałem WM6) okazało się, że mój ulubiony VITO Audio Notes 1.3 nie nagrywa rozmów! We wszystkich nagrywanych plikach jest cisza... Zwykłe nagrania dykatafonowe są OK, ale rozmowy niestety po wielu próbach się nie nagrywają :( Zainstalowałem konkurencyjny program Resco Audio Recorder 4, ale on również nagrywa ciszę... Czasami słychać bardzo bardzo cicho urywki głosu jak się człowiek dobrze wsłucha.

Czy ktoś z Was znalazł rozwiązanie tego problemu? Być może jakiś fix do rejestru by rozwiązał sprawę. A może jest jakiś inny działający program, który nagrywa rozmowy i zapisuje je w plikach MP3?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: i600 - call recording software problem
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 09, 2008, 13:31:18 »
Vito na pewno nie dziala na i600 co jest jasno napisane w helpie i na stronie producenta... co do drugiego nie mam pojecia, ale moze byc podobny problem.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline bronek

• **
  • 206
  • Sprzęt: Era G1
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 09, 2008, 19:27:16 »
ten typ tak chyba niestety ma, mnie również nie udało się znaleźć niczego działającego   :(

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 09, 2008, 19:46:44 »
Firmowo niestety nie działa, ale jest to moim zdaniem problem programowy. Może jest tu ktoś, ktoprogramuje pod Windows Mobile i rzuciłby nieco światła na ten temat? Sprawa jest tym bardziej ważna, że programy firm VITO i Resco są jedynymi rejestratorami rozmów na ten system.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 10, 2008, 08:41:28 »
Obawiam sie ze chyba tez po trosze sprzetowy, bo programy nie dzialaja wlasnie ze wzgledu na chipset na ktorym pracuje i600. Trudno powiedziec czy jest to probblem braku odpowiednich sterownikow do tego, czy ograniczenie chipsetu.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 19, 2008, 22:36:16 »
Z moich "badań" wynika, że sterownik* odpowiedzialny za mikrofon, nie pozwala na jednoczesną obsługę wielu aplikacji. Dlatego nie ma możliwości jednocześnie prowadzić rozmowy i ją nagrywać.

Szczerze mówiąc, jestem zaskoczony informacją od SP-usera, że ma jakieś ciche nagrania.

* Nie mogę stwierdzić, czy ograniczenie leży w sprzęcie, czy w oprogramowaniu.

Pozdrawiam serdecznie!

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 03, 2008, 01:25:38 »
Sam jestem zaskoczony :) Testowałem też z podpiętym zestawem słuchawkowym i ku mojemu zdziwieniu na którejs wersji AudioNotes udało mi sie nagrać dźwięk z mikrofonu podczas rozmowy, ale nie było słychać incoming audio. Bardzo dziwne...