i 600-Automapa-moduł GPS motorolaT805

• 1 Odpowiedzi
  • 2344 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

i 600-Automapa-moduł GPS motorolaT805
« dnia: Listopad 21, 2008, 09:28:59 »
witam. zakupiłem  modył GPS motorola T805 do mojego  samsunga i600. z tego  co czytałem  ten  telefon  powinien pracowac z kazdym odbiornikiem GPS. moje pytanie  brzi  jakie  ustawienia  trzeba  dokonac  w  Auto mapie czy tez  samym telefonie  by  był widoczny  sygnał GPS w mapie? z komumikatu  wynika  ze telefon połaczył  sie z nadajnikiem. jesli ktos miał  podobny  problem  to  prosze o rade.

*

Offline Czubi

• 39
  • Sprzęt: BB 9800 Torch BIS Orange
Odp: i 600-Automapa-moduł GPS motorolaT805
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 21, 2008, 19:28:36 »
Pierwszą czynnością jest sparowanie telefonu z modułem GPS. Z Twojego opisu wnioskuję, że masz już to zrobione. Następną czynnością jest wskazanie Automapie na jakim porcie COM ma komunikować się z modułem GPS. Czyli odpalamy Automapę, przechodzimy do Menu->Ustawienia->GPS. Tu GPS podłączony do portu: z listy wybieramy AUTO, prędkość odczytu z portu 9600, powinno też działać na każdym innym ja mam 115200. Jeżeli nie włączy się GPS (komunikacja telefon - GPS) to MENU-> WŁĄCZ GPS. Jeśli zadziała można wrócić jeszcze raz do menu ustawień GPS i w polu gdzie wybraliśmy port COM jako AUTO pojawi się nr tego portu na jakim pracuje GPS. Można wtedy zamienić ten port z AUTO na właściwy dla naszego telefonu.
Jeżeli będziesz miał problem z poruszaniem się po menu Automapy przeszukaj forum bo temat był już omawiany.