Bateria

• 32 Odpowiedzi
  • 6919 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline teufel

• 44
  • Sprzęt: HTC s310, Samsung I600, HTC p3600, Samsung I5700
Bateria
« dnia: Luty 04, 2008, 11:42:04 »
Od piątku mam I600 i nurtuje mnie jedna rzecz związana z ładowaniem. Podłączyłem do ładowania baterię podstawową. Miałem 2/3 kreski i na moich oczach skoczyło do fulla i przestało ładować. Wyciągnąłem telefon z ładowarki i znów 2/3

*

Offline zajac

• 742
  • Sprzęt: SGS III Black
Odp: Bateria
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 04, 2008, 12:00:18 »
Musiales chyba cos zle podlaczyc, sprbuj jeszcze raz to zrobic, z drugiej strony nie wiem po co ladujesz baterie skoro masz jej jeszcze 2/3 i powinienes ja sformatowac a nie doladowywac co chwile...

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 04, 2008, 12:16:40 »
Musiales chyba cos zle podlaczyc, sprbuj jeszcze raz to zrobic, z drugiej strony nie wiem po co ladujesz baterie skoro masz jej jeszcze 2/3 i powinienes ja sformatowac a nie doladowywac co chwile...

Sformatowac to mozna co najwyzej dysk :) Baterie sie FORMUJE... Poza tym w przypadku wspolczesnych baterii nie ma znaczenia czy ja uformujesz czy nie. I tak bedzie dzialala tak samo dlugo.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline teufel

• 44
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 04, 2008, 15:09:52 »

Może nie wyraziłem się zbyt dokładnie - miałem baterie już na wyczerpaniu i popewnym czasie zauważyłem, że jest 2/3.

P.S. Czy pasek baterii w Menedżerze zadań jest przy ładowaniu płynny czy skokowy ?

*

Offline zajac

• 742
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 04, 2008, 22:27:47 »

Sformatowac to mozna co najwyzej dysk :) Baterie sie FORMUJE... Poza tym w przypadku wspolczesnych baterii nie ma znaczenia czy ja uformujesz czy nie. I tak bedzie dzialala tak samo dlugo.

Jezeli bys drogi kolego nie zauwazyl to w i600 nie ma jakiejs niewiadomo jakiej nowoczesnej baterii gdyz sa to dalej ogniwa litowo-jonowe wiec nie pierwszej swiezosci. Poza tym chcialem, zauwazyc ze nawet w  instrukcji obslugi jest wzmianka o calkowitym rozladowaniu przed pierwszym ladowaniem...
I jeszcze jedno pojecie formatowania baterii jest tak samo rozumiane przez wszystkich jak i formowanie, wtajemniczeni wiedza o co chodzi... wiec odpusc sobie glupie docinki i pisz na temat...

ps. pasek w taskman'ie jest skokowy
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2008, 22:29:40 wysłana przez zajac »

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 05, 2008, 09:25:49 »
I jeszcze jedno pojecie formatowania baterii jest tak samo rozumiane przez wszystkich jak i formowanie, wtajemniczeni wiedza o co chodzi... wiec odpusc sobie glupie docinki i pisz na temat...

Ludzie tez czesto piszą wziąść zamiast wziąć i to, że inni rozumieją co znaczy słowo wziąść nie znaczy, że jest to poprawne. A konstruktywne uwagi sie przyjmuje z pokora a nie upiera na sile ze "czarne jest biale a biale jest czarne" .

*

Offline zajac

• 742
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 05, 2008, 18:21:22 »

Ludzie tez czesto piszą wziąść zamiast wziąć i to, że inni rozumieją co znaczy słowo wziąść nie znaczy, że jest to poprawne. A konstruktywne uwagi sie przyjmuje z pokora a nie upiera na sile ze "czarne jest biale a biale jest czarne" .

spotkalem sie zarowno z okrelsniem formowanie jak i formatowanie... nie filozofuj...

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 05, 2008, 21:42:53 »

spotkalem sie zarowno z okrelsniem formowanie jak i formatowanie... nie filozofuj...

Nie wazne, ignorancji nie da sie wytlumaczyc, ja tez widzialem ufo ... EOT

*

Offline zajac

• 742
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 06, 2008, 00:17:13 »

Nie wazne, ignorancji nie da sie wytlumaczyc, ja tez widzialem ufo ... EOT

twojego zarozumialstwa takze... CLOSED

*

Offline teufel

• 44
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 13, 2008, 09:39:05 »
Już chyba kumam o co chodzi i moim zdaniem osoba/y które pracowały nad ładowanie i baterią powinny wylecieć z Samsunga.

Pasek ładuje się skokowo i do maximum dochodzi mimo iż nie jest naładowane do maximum - trzeba jeszcze jakiś czas ładować. Dziwne, ze ikonka ładowania znika.

Mam jeszcze pytanko, bo podczas ładowania podświetla mi się wyświetlacz i wyłącza sie i tak cyklicznie co 2-3 sekundy - jak to wyłączyć?

« Odpowiedź #10 dnia: Luty 19, 2008, 09:51:27 »
To nie jest standardowe zachowanie, ani to ładowanie, ani to miganie. Serwis.

*

Offline m-one

• **
  • 118
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 22, 2008, 17:22:37 »
Tak jak wspomnial jacekp -cos masz nie tak z telefonem, romem.

Mi baterie laduje bez problemu do konca, niewazne czy duza czy mala. Wdlug mnie najwygodniejsze rozwiazanie to itak uzywanie ladowareczki. Wyciagasz naladowana, wsadzasz pusta i tak na zmiane:). No i ten migajacy ekran - nienaturalne zachowanie ;)

*

Offline teufel

• 44
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 22, 2008, 17:33:21 »
Z chęcią bym oddał do serwisu, ale był on brandowany, a teraz ma WM6:/ A co świecenia to nie zawsze się pojawia:) :|

« Odpowiedź #13 dnia: Luty 23, 2008, 22:06:18 »
Z chęcią bym oddał do serwisu, ale był on brandowany, a teraz ma WM6:/ A co świecenia to nie zawsze się pojawia:) :|

I co to przeszkadza?
Na stronie Samsunga (a do jego serwisu niesiesz) stoi, że wgranie WM6 nie szkodzi gwarancji.

*

Offline teufel

• 44
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 25, 2008, 18:36:29 »
Owszem, ale jak się ma soft brandowany (w moim wypadku Orange) nie można wgrać WM6. Najpierw trzeba odbrandować i potem instlalnąć WM6

*

Offline ToKe

• *
  • 77
  • Sprzęt: i8000 (Omnia 2)
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 26, 2008, 09:55:01 »
Co do Gwarancji to temat byl juz wielokrotnie poruszany. Zmiana softwaru nie jest naruszeniem postanowien gwarancji...no chyba ze gwarancje daje Ci ORANGE.Ja mam telefon z Playa ze zmienionym softem i gwarancje mam Samsunga. Gdyby cos sie zepsulo oddaje telefon do samsunga i on jako producent odpowiada za urzadzenie. Nawet sprzedawca wskazuje go jako SERWIS. Owszem przepisy nie zakazuja korzystania z posrednika jakim byl ... sprzedawca,czyli operator, a wiec mozesz tam oddac telefon.Na ten temat mozna by bylo ksiazke napisac,wiec powyzsze to taki maly skrot.

KONSUMENT podlega szczegolnej ochronie i wszystkie niejasnosci rozpatrywane sa na jego korzysc. Pare razy sie meczylem z roznymi "sprzedawcami" i w ostateczności bez problemu wygralem. Owszem problemy wystapia zawsze bo tu mamy POLSKE,a nie USA wiec najprostsze sprawy zabieraja najwiecej problemow.

*

Offline Szymcio

• **
  • 204
  • Sprzęt: Motorola Defy
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 04, 2008, 19:41:00 »
Ja mam tak że przy prawie do końca wyładowanej baterii podepne na 3min i odepne to pokazuje mi już że mam 2/3. Po chwili pojawia się 1/3 lub wykrzyknik. Mam na to taki sposób: zawsze rozładowuje prawie do 0 i ładuję później przez ok 2godz (czasem na całą noc puszczam). Jeżeli zawsze przed ładowaniem bateria będzie pusta ogniwa dłużej będą się trzymały.
Co do formowania to mam teraz drugiego i600, przy pierwszym ładowałem baterie włożoną do telefonu przy obecnym robiłem tak że świeżą bat rozładowywałem pierwsze trzy razy do 0 a później cała noc ładowania w ładowarce zewnętrznej i jak by na to nie patrzeć bateria działa ZNACZNIE dłużej.

*

Offline teufel

• 44
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 21, 2008, 12:19:56 »
Ile czasu wam się ładują baterie: podstawowa i rozszerzona?

*

Offline Diabell

• **
  • 128
  • Sprzęt: Galaxy SIII, SII, S; Samsung i600
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 24, 2008, 19:45:25 »
Ja zawsze rozładowuję baterię do alertu i zmieniam ją na załadowaną, a tą którą wyciągnąłem ładuję potem około 8-10godz. Mała wytrzymuje mi jakieś 2dni a duża 3.
Jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził...

*

Offline teufel

• 44
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 24, 2008, 21:49:47 »
No właśnie nie rozumiem, dlaczego tak długo się ładują te baterie? To jest przegięcie :(

*

Offline folekkutno

• 516
  • Sprzęt: Samsungi: i8000&i600
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 26, 2008, 18:07:00 »
to chyba macie cos nie tak, u mnie po ok. 3, 4 godzinach pali sie zielona dioda na stacji do baterii
i8000+i600=i8600 :D

*

Offline teufel

• 44
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 26, 2008, 22:43:58 »
4h to też imho za dużo. Góra 2-2,5h powinny sie ładować.

*

Offline Diabell

• **
  • 128
« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 28, 2008, 09:35:01 »
to chyba macie cos nie tak, u mnie po ok. 3, 4 godzinach pali sie zielona dioda na stacji do baterii

Spokojnie - u mnie też zielona dioda załącza się po około ~2,5godz, a te 8 godzin ładowania to tak dla lepszego efektu  :wink: (ponoć dłużej trzyma bateria po takim cyklu ładowania).

*

Offline teufel

• 44
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 28, 2008, 11:36:39 »
A czy jest różnica między ładowanie w ładowarce a normalnie  telefonu ?

*

Offline Diabell

• **
  • 128
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 28, 2008, 11:51:59 »
Jeśli ładujesz w telefonie, który jest wyłączony to niema różnicy, ale jeśli telefon podłączony do ładowania jest w użyciu, to wpływa to niepozytywnie na żywotność bateryjki.

*

Offline ov_darkness

• **
  • 229
  • Straszny Wujek
  • Sprzęt: SGH-i600,HD2
« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 29, 2008, 03:45:34 »
2 dni mała bateria wytrzymuje?
Mnie wytrzymała troszeczkę ponad dobę... :(
Szkoda, że dwóch dużych nie dali...
I never wanted to be different. I just wanted to be me.

Leo: Hypnosis Z 6.5.6 by Bysio, Radio: 2.12.50.02

*

Offline Shiryu

• 907
  • Sprzęt: g900, SGS2, Wave 3, SGS4
« Odpowiedź #26 dnia: Kwiecień 17, 2008, 19:48:30 »
Mam dziwny problem z baterią: nie da się tak naprawdę ustalić, w jakim stopniu jest naładowana, bo w zależności od programu, którym sprawdzam, pokazuje się co innego: Resco Explorer System Info pokazuje jeden stan (obecnie 50%), Celetask pokazuje 90%, a wskaźnik systemowy - 100%. HR nie pomaga, reinstalacja programów też nie... Macie pomysł, co to może być? :/

Dodam, że w telefon powinien być naładowany na max, bo leży pod kablem synchronizacyjnym już ze 3 godziny...
Urzeknie Was moja historia? :P
Mitsubishi m320->Moto v547->HTC Tornado->Sgh-i600 (+g900)->Omnia 2->SGS2->SGS4

*

Offline uno0

• 38
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwiec 04, 2008, 23:14:02 »
niestety kupiłem telefonik bez tej dostawki pozwalającej ładować baterie poza telefonem? Wiecie może gdzie można coś takiego kupić ???

*

Offline Diabell

• **
  • 128
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwiec 04, 2008, 23:20:39 »
niestety kupiłem telefonik bez tej dostawki pozwalającej ładować baterie poza telefonem? Wiecie może gdzie można coś takiego kupić ???

Proponuję monitorować pewien znany serwis aukcji internetowych :P Bądź też pofatygować się do najbliższego miejsca, które ma cokolwiek wspólnego z GSM...  :|

*

Offline uno0

• 38
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwiec 05, 2008, 09:57:48 »

[/quote]

Proponuję monitorować pewien znany serwis aukcji internetowych :P Bądź też pofatygować się do najbliższego miejsca, które ma cokolwiek wspólnego z GSM...  :|
[/quote]

hmmm..tyle to i ja wiem  :ok: ale o co mam pytać...chodziłoby mi o jakiś symbol lub nazwę  :mrgreen: