witam,
dostalem ipaqa, uszkodzonego, musialem go otworzyc, ale srubki mialy juz zepsuty gwint i niestety mysialem troche polamac obudowe ale elektronika ok! W sumie nie moge sprawdzic czy dziala ten ipaq poniewaz aku jest totalnie rozladowane napiecie ma 1,2 v. Mam ladowarke sieciowa, ale problemem jest to ze gniazdo zasilania w ipaq'u jest uszkodzone (pierwsze 5 drucikow patrzac od lewej strony jest wylamane) i ladowarka nie laduje, podejrzewam ze wlasnie te druciki sa odpowiedzialne za zasilanie. Czy jest taka mozliwosc zeby podlaczyc ladowarke bezposrednio do kabelkow z akumulatorka i ten do wejscia na plycie glownej, chodzi mi tylko zeby sprawdzic czy dziala jesli tak to musial bym dokupic cale te wejscie ladowarki (o tyle dobrze ze te wejscie jest razem z ta klawiaturka, nie wiecie czy mozna to gdzies dostac?) i jest taki problem ze gdyby byla taka mozliwosc zeby bezposrednio podlaczyc ladowarke do tej bareri, to nie wiem jakie kabelki z ladowarki podlaczyc do bateri. Kolory kabelkow z ladowarki (czerwony, zolty, zielony i bialy, a bateria ma kolory: czerwony, zolty, zielony i czarny) tak na chlopski rozum mozna interpretowac ze mam podlaczyc bialy z czarnym a reszta wg. kolorow?
porosze o pomoc, pozdrawiam