Zbity Digitizer Hp h1940

• 2 Odpowiedzi
  • 1567 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kafar55

• **
  • 187
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 8GB
Zbity Digitizer Hp h1940
« dnia: Grudzień 08, 2011, 19:10:17 »
Witam.
Ostatnimi czasy zbił mi się ekran w w/w Hp'ku. Z racji tego iż jest to dość wiekowy sprzęt (służył mi jako mp3,mp4) odstawiłem go na bok...
Mam dwa rozwiązania:
1-wszy naprawić ekran - co jest nieopłacalne ... z powodów oczywistych - (za cenę ekranu kupię drugiego takiego samego PDA)
2- czytałem gdzieś kiedyś o takim czymś co służyło za myszkę (tzn. joystickiem się naciskało a w pda mieliśmy wirtualną myszkę)
I tera nasuwa się pytanie,czy przed kalibracją dokonam czego kolwiek tzn. Przez ten długi czas leżenia bateria się rozładowała, i gdy go włączyłem pojawiło mi się te okienko do kalibracji ekranu... Czy przed kalibracją można czegokolwiek dokonać?
Liczę na wszelkie podpowiedzi jak tego dokonać, jeśli w ogóle jest to możliwe...
Pozdrawiam i jak zawsze liczę na was chłopaki :)
Hp Ipaq h1940 -> E-ten Glofish X500 -> HTC Kaiser -> HTC Touch Diamond -> HTC Rhodium -> SE Ck13i -> iPhone 3G 16GB -> Nokia 5530 -> HTC HD2 -> SE Neo V -> HTC Mozart -> HTC HD2 -> Nokia n8 -> Samsung Galaxy S -> ZTE Grand X In -> HTC Desire -> S Galaxy S

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
Odp: Zbity Digitizer Hp h1940
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 08, 2011, 19:33:27 »
kalibrację obejdziesz przez Remote Screen Alignment

*

Offline kafar55

• **
  • 187
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 8GB
Odp: Zbity Digitizer Hp h1940
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 09, 2011, 08:03:23 »
Dzięki za odpowiedź, udało mi się włączyć HP'ka tylko co dalej...? :D
Pozdrawiam
Hp Ipaq h1940 -> E-ten Glofish X500 -> HTC Kaiser -> HTC Touch Diamond -> HTC Rhodium -> SE Ck13i -> iPhone 3G 16GB -> Nokia 5530 -> HTC HD2 -> SE Neo V -> HTC Mozart -> HTC HD2 -> Nokia n8 -> Samsung Galaxy S -> ZTE Grand X In -> HTC Desire -> S Galaxy S