Test gniazda USB

• 0 Odpowiedzi
  • 1039 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Test gniazda USB
« dnia: Listopad 22, 2008, 18:37:15 »
Od jakiegoś czasu mam problemy z sypaniem się struktury logicznej karty pamięci przy kopiowaniu plików po kabelku przy pomocy WM5torage lub AS. Kupiłem nawet nową kartę, bo myślałem, że stara poprostu padła, ale na niej było tak samo. Zresztą ta stara karta bez problemów działa w cyfrówce. Zacząłem podejrzewać, że coś może być z portem USB. Wskazywałoby na to całkowite ustąpienie błędów od momentu, kiedy zaprzestałem transmisji przez port USB. Teraz tylko czytnik lub BT.

Moje pytanie jest takie. Czy jest jakiś program albo sposób na sprawdzenie działania portu USB? Ładowanie działa normalnie, ale może coś z transmisją jest nie tak. Chciałbym zmienić ROM, ale boję się, że będzie problem z poprawnym wgraniem. A może jest jakiś sposób na wgranie ROMu z karty pamięci?

Jak dotąd sprawdziłem transfer na innym kablu, na innej karcie, na kilku kompach, po HR. Cały czas jest źle. Długi czas po wgraniu obecnego romu wszystko było OK. Coś się później musiało stać. Wg. mnie padło gniazdo albo płyta główna. Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Zastanawiam się jeszcze, czy jest możliwe zweryfikowanie obrazu romu znajdującego się w pamięci. Może coś się w nim namieszało (o ile to jest wogóle możliwe). Może mtty dałoby się wykorzystać do zrzucenia go na kartę, a potem porównać jakoś z plikiem *.nb?
HTC Leo Hypnosis 6.0.0, Radio 2.11.50.20
HTC Touch Diamond, xcoom FireROM 8.4.1, Radio 1.15.25.14
HTC Wizard G4, PF NxS 3.3b, Radio 2.61.11