Wymiana wyświetlacza w MDA Vario

• 12 Odpowiedzi
  • 1456 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 30, 2006, 23:27:53 »
Hejka, nieszczęśliwie sie stało i połamałem sobie wyświetlacz w MDA Vario (miałem go w kieszeni i wstajac z krzesła zachaczyłem o oparcie).

Eh, naprawa drogo kosztuje wiec chcialbym najpierw sprobowac wymienić to sam tymbardziej ze slyszalem ze to jakis wyswietlacz ktory sie wymienia na zasadzie "wymiany wtyczki" czyli ze nie trzeba kombinowac z lutowaniem itp. itp.

Problem jest taki ze nie wiem jak otworzyc ta obudowe aby wyjac wyswietlacz :) Odsówając klapke widze tylko dwie śrubki - które wykręcam i nadal nic.

Czy ktos bylby tak miły i dokładnie powiedział ci gdzie i jak mocno trzeba wsadzić, podwazyc itp. itp. aby zdjąc to obudowe aby mogl wymienić ten wyswietlacz ?

Z góry dziekuje i licze na wyrozumiałość.

« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 02, 2007, 16:33:15 »
Czy sprawa jest tak banalna ze nie chcecie odpowiadac czy tez tak trudno to wykopnac, ze niewielu po prostu wie ?

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 02, 2007, 21:33:23 »
ludzie o czym wy piszecie.wczoraj po sylwku :) niestety tez moj mda stracil ekran.upadl na glebe i stalo sie.wiec pierwsza rzecz jaka zrobilem to usiadlem do netu i zaczalem szukac.allegro nowy 500zl regenerowany jakis pewnie badziewie na chwile 300zl gosciu z tego co pamietam z oławy. wiec sie podlamalem.telefon 1200 a wyswietlacz 500 pomyslalem ze na poczatek roku jestem niezle w **** :( druga rzecza jaka zrobilem to wzialem papiery i zadzwonilem do serwisu (nie wiem czemu wy na to nie wpadliscie) mila pani powiedziala mi ze koszt wyswietlacza z wymiana to 360zl (320 wyswietlacz i 40 zl wymiana) serwis znajduje sie w wawie w raszynie

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 02, 2007, 21:53:47 »
zresztą są przyklejone tematy z namiarami na osoby które się tym zajmują.

*

Offline --Lukas--

• **
  • 182
    • Tapety Flash
  • Sprzęt: Samsung i8000, MDA II, SE K770i
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 02, 2007, 22:08:00 »
Mala przestroga na przyszlosc: Nigdy nie noscie PDA w kieszeni ekranem na zewnatrz!! Zawsze wkladajcie ekranem w Wasza strone.

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 03, 2007, 02:40:24 »
No niestety w chwili obecnej nie przebywam w PL wiec nie moge skozystac z serwisow. W UK wymiana to kosmiczna kasa wiec chialbym, zrobic to sam.

Czy ktos moze powiedziec jak wyjac ten wyswietlacz ? Tylko o to pytam o nic wiecej.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 03, 2007, 10:12:08 »
Najtańszy ( chociaż patrząc na powyższy post ) to nie jest super tani znalazłem TU
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 03, 2007, 12:25:05 »
Fakt ze nieznam si ena waszej pasji, ale to co mnie rozni od innych to to , ze potrafie czytac.

Ludzie, po co podawac namiary na wyswietlacze, po co udzielac porad (choc dzis wiem ze nieglupich) itp.

Ja sie po prostu zapytalem :

**** jak otorzyc mojego MDA Vario aby wyjac wyswietlacz. ****

To wszytko.

*

• 7793
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 03, 2007, 13:37:10 »
Mam instrukcję serwisową dla Wizarda (MDA Vario) ze zdjęciami ale nie mam gdzie jej wystawić.Podaj maila to Ci wyślę ( waży 3,3MB), chociaż bedzie to sporo trwało bo jadę na slabym GPRS-ie.
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 03, 2007, 13:49:26 »
Wyslalem ci maila na ... Twojego maila podanego w forum.

Dzieki jeszcze raz.

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 03, 2007, 21:41:23 »
moze i najtancszy :P 30 zł róznicy miedzy serwisem a sklepem to nieduzo a spva mam na gwarancji wiec sam tego nie bede robil zeby jej nie stracic :) ale napewno ktos z linka skorzysta :)

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 04, 2007, 00:41:59 »
OK, ja juz telefon rozebralem :) Nic przy okazji nie połamalem co jest sykcesem zwazywszy na to iz robilem to pierwszy raz :)

Czekam teraz na kupiony nowy wysietlacz no i bede reperowac.

Przy okazji ogromne dzieki dla "jas_pik'a" - podeslal mi instrukcje jak to zrobic w PDF-ie. Przy okazji poprosil o wystawienie tego dla innych gdyby chcieli. A wiec ludziska - macie. Mozna to zciagac stad - http://www.apsik.co.uk/inne/Wizard_Service_Manual.pdf

*

• 7793
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 06, 2007, 01:49:22 »
Jeszcze jedno źrodło zdjęć przydatnych przy naprawie:
http://www.pocketpcaddict.com/forums/file94.html
potrzebna zgoda