Wymiana dotyku HTC Touch Diamond

• 6 Odpowiedzi
  • 2800 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wymiana dotyku HTC Touch Diamond
« dnia: Grudzień 18, 2011, 16:29:02 »
Tak jak w temacie, szukam kogoś kto potrafi umiejętnie i ładnie wymienić dotyk w HTC Touch Diamond, najlepiej ze Śląska, proszę o kontakt gg: 982128

*

Offline Paniki

• 337
  • [...] Jestem Ja i nie ma lepszych [...]
    • Audio SPA
  • Sprzęt: Chwilowo Spica :)... już po uff ;)
Odp: Wymiana dotyku HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 19, 2011, 12:15:32 »
Niedużo więcej niż kupno następnego to kosztuje, chyba, że potaniały ostatnio :P
Typhon > G500 > Wizard > Trinity > 5300 XM (Przejściowo) > Blue Angel > G900 > TyTN II > Diamond > Hero > Diamond 2 > Wildfire S > Milestone > Desire > Desire Z > HD2 > Desire HD > V970 > Evo 3D > Evo 3D > Galaxy S II > Galaxy Spica :E > Galaxy S II >

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 19, 2011, 12:17:22 »
Jeśli wcześniej nie był wymieniany to musisz wymienić całość lcd z dotykiem bo fabrycznie są klejone.
Are you shpongled?

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 19, 2011, 17:19:07 »
czy jest konieczna również wymiana lcd też gdy wierzchnią warstwe tam gdzie jest napisane htc podważam pacnokciem? Czy to się wtedy nie odkleja?

*

Offline Paniki

• 337
  • [...] Jestem Ja i nie ma lepszych [...]
    • Audio SPA
  • Sprzęt: Chwilowo Spica :)... już po uff ;)
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 19, 2011, 19:37:26 »
Ja to jakoś nożem odkleiłem, jaki wtedy był dziewiczy ekranik bez rys  :E :mrgreen:
Ale jak tylko pomyślałem co mogłem zrobić i sprawdziłem to było KU**A :P
Typhon > G500 > Wizard > Trinity > 5300 XM (Przejściowo) > Blue Angel > G900 > TyTN II > Diamond > Hero > Diamond 2 > Wildfire S > Milestone > Desire > Desire Z > HD2 > Desire HD > V970 > Evo 3D > Evo 3D > Galaxy S II > Galaxy Spica :E > Galaxy S II >

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 19, 2011, 22:32:55 »
czy jest konieczna również wymiana lcd też gdy wierzchnią warstwe tam gdzie jest napisane htc podważam pacnokciem? Czy to się wtedy nie odkleja?
Dotyk jest na podkładzie szklanym. To co podważasz to foliowa część dotyku. Jak go oderwiesz to zostanie podkład szklany sklejony z lcd. Uprzedzając pytanie... nie da się wymienić tylko foliowej części dotyku. Muszę przyznać że raz udało mi się rozkleić te elementy ale nie wiem jakim cudem. Potem było jakieś 3h zdrapywania i czyszczenia lcd z silikonowego kleju. kilkadziesiąt innych prób skończyło się złamaniem lcd... potem sobie już odpuściłem próby bo szkoda na to czasu.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 19, 2011, 22:35:22 wysłana przez ziele »
Are you shpongled?

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 06, 2012, 03:42:16 »
Szkoda czasu na zabawe czesto jak wymienicz dotyk to po poł roku ze starosci pada wyswietlacz wiec nie ma sensu tego roklejac a po drugie kosztyyyyy tylko całośc do wymiany