Wymiana baterii backup'owej x50v kto pomoże?

• 5 Odpowiedzi
  • 1067 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Ahmed

• **
  • 241
    • Moje małe FortPolio
  • Sprzęt: Smart devices: Casio Cassiopeia A11 > NEC Mobile Pro 780 > Nokia 9110i > Handspring + modół GPS Samsung Omnia, HTC Universal, Samsung i780 (żony)
Wymiana baterii backup'owej x50v kto pomoże?
« dnia: Wrzesień 10, 2008, 16:03:38 »
Witam

Dzięki pomocy na forum udało się znaleźć przyczynę mojego problemu z dell x50v, ponieważ jest nim bateria backup'owa problem nie ogranicza się do wyjmij stare włóż nowe włącz. Czy ktotyś z szanownych, doświadczonych kolegów mógłby mi w tym pomóc, lub wskazać firmę/zakład/serwis, który się tym zajmie. Otworzyłem Axim'a ale niestety z tego co widzę nie jestem w stanie polutować tak małych elementów, a znając życie to jeszcze poodklejam ścieżki od płyty albo przegrzeję jakiś sąsiedni element i już nic z tego nie będzie. Szukałem podobnej baterii ale ciężko znaleźć do x50v a nie chcę kupić za kilkanaście dolarów nie pasującej i czekaćna nią jakoś długo. Polećcie kogoś albo jakiś serwis.

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
Odp: Wymiana baterii backup'owej x50v kto pomoże?
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 10, 2008, 18:41:01 »
Bateria backupowa ma kabelek z wtyczką. Nic nie trzeba lutować. Na ebay masz te baterie do kupienia bez problemu..
Are you shpongled?

*

Offline Ahmed

• **
  • 241
    • Moje małe FortPolio
  • Sprzęt: Smart devices: Casio Cassiopeia A11 > NEC Mobile Pro 780 > Nokia 9110i > Handspring + modół GPS Samsung Omnia, HTC Universal, Samsung i780 (żony)
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 11, 2008, 10:36:57 »
Bateria backupowa ma kabelek z wtyczką. Nic nie trzeba lutować. Na ebay masz te baterie do kupienia bez problemu..

Ja też wpadłem na to rozwiązanie, ale jeżeli w najtańszej opcji bateria + transport kosztuje mnie około 15 USD, a prowizja mojego złodziejskiego banku 83PLN to wolę zapłacić jakieś 80-100PLN i żeby ktoś zamówił taką baterię (jak ma konto z pay-pal to się opłaci)  ewentualnie za pomocą dołączonych do starej kabelków i jakiejś baterii z batimexu zrobił nową

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 11, 2008, 21:42:18 »
Na ebayu płaci się tylko przez PayPala... rzadko są inne opcje ale jeśli już to płatność kartą. Przelewy to chyba w tylko w Polsce są tak popularne :) Więc zakładasz konto w PayPalu lub prosisz kogoś kto ma i płacisz tylko 15*kurs dolara.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2008, 21:46:57 wysłana przez ziele »
Are you shpongled?

*

Offline Ahmed

• **
  • 241
    • Moje małe FortPolio
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 11, 2008, 23:03:26 »
Na ebayu płaci się tylko przez PayPala... rzadko są inne opcje ale jeśli już to płatność kartą. Przelewy to chyba w tylko w Polsce są tak popularne :) Więc zakładasz konto w PayPalu lub prosisz kogoś kto ma i płacisz tylko 15*kurs dolara.

Dzięki właśnie tak zrobiłem, tylko nie wiem czy to że wybrałem najtańszą ofertę(właśnie 13,94 USD) to dobrze choć gościu 100% pozytywów i chyba znał się na temacie bo napisał że do niektórych x51v może nie pasować, no nic zobaczymy dzięki

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 11, 2008, 23:07:48 »
Te baterie są tylko w x50(v)... niektórzy nie wiedzą co sprzedają.
Are you shpongled?