Uszkodzona karta MicroSD

• 2 Odpowiedzi
  • 2305 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MarioM74

• 381
  • Sprzęt: HTC Desire S, Blow GPS35V
Uszkodzona karta MicroSD
« dnia: Luty 23, 2010, 23:23:14 »
Hej
Mam kartę Sandiska MicroSD 8GB. Tyle że po którymś tam wyjęciu z PDA coś się na niej zwaliło i ani PDA ani notebook (po włożeniu przez Adapter) jej nie widzą.
Nie można jej sformatować ani nic. Niby Windows widzi, że jest nowy nośnik, ale nic z nim nie może zrobić.
Znacie może jakiś sposób na to aby ożywić tę kartę?

pozdrawiam
Mario

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
Odp: Uszkodzona karta MicroSD
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 24, 2010, 08:05:12 »
proba z low level format.   Ostatecznie wymiana gwarancyjna na nowa, o ile SanDisk ma taka opcje w PL.

Odp: Uszkodzona karta MicroSD
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 19, 2010, 07:45:33 »
Właśnie miałem coś takiego z Kingstonem, jeżeli pokazuje się nowy dysk w twoim kompie, to zobacz czy nie masz dodatkowych utworzonych partycji, ja tak uwaliłem partycję przez DiskRW.exe, zostały utworzone 3 partycje, 1 - 2 mb, 2 - 54mb i 3 - 56mb, problem w tym że utworzył pierwszą partycję jako mbr i Windows nie widział pozostałych partycji, reszta nie została przydzielona, w moim przypadku, z 8 gb w Windows XP widział tylko partycję 127kB z 8 GB, aby to naprawić trzeba usunąć wszystkie partycje jakie powstały przy błędzie, i utworzyć główny dysk w fdisku, pomimo że serwis w Sochaczewie widział tylko wymianę gwarancyją, karta działa,
Z tego co piszesz to chyba powstał ten sam problem, nie możesz sformatować karty ponieważ nie ma partycji, to się często dzieje w windowsie XP