ok pytanie, orientuje się ktos jak sprawa się ma w przypadku rom do hx4700 obsługujacego 128 mb?
2 tyd. temu zdecydowałem się wymienić pamięć w moim HP hx4700 w firmie Warel. Zawiozłem osobiście i... GORĄCO POLECAM!!!!
Miałem umieszczony ROM WM6.1 Kozhura z modyfikacją Ramssesa. Dopóki nie zmieniłem pamięci to wszystko działało na tym ROMIE bez zarzutu. Po wymianie pamięci ten rom miał jakieś problemy, tzn. mulił i ogólnie jakoś chyba nie bardzo jemu leżała ta pamięć. Pokazywał 121 MB. Stwierdziłem, że skoro zdecydowałem się na wymianę kości na 128 MB to może i czas na aktualizację świeższego WM6.1. Zdecydowałem się na najnowszego jaki znalazłem - Alkor 21054. Instalka poszła bez zarzutu ze stadardowym zatrzymaniem się na 38% (ale wcześniej poczytałem, że to normalne). Nowy system pokazywał 121 MB RAM. 2 dni działał bez problemów, po czym przy próbie uruchomienia SKTools po prostu zrobił się samoczynny Hard Reset. Po restarcie system już nie działał jak powinien. Wyskakiwały jakieś błędy, itd. Pomyślałem, że to pewnie przez pamięć. Ale poczytałem tochę fora zagraniczne i znalazłem coś takiego PP12 - 128 MB, PP6 - 64 MB. Ja wgrywając ten nowy ROM Alkora nic w nim nie modyfikowałem. Ale po tych kłopotach i po znalezieniu powyższych zapisów domyśliłem się, że zapewne muszę użyć dołączonego programiku do ROMU Alkora i zmienić PagePool na 12 czyli dla 128 MB RAM. Tak też uczyniłem (czyli zmodyfikowałem plik ROM) i wgrałem go na nowo do PDA. Po starcie systemu PDA pokazał 114 MB RAM. Może więc nie pokazuje 128 MB (bo zapene potrzebu pamięci na system) ale za to rzeczywiście działa stabilnie, już ponad 2 tyg. Zainstalowałem wiele programów aby go przetestować i wszystko działa super i bardzo szybko.
Zapłaciłem za wymianę pamięci 244 zł brutto i wciąż mam szybkiego i z górnej półki PDA. Tak więc, gorąco polecam firmę Warel.