a nie zauważyłem w pierwszym poście 214 zł, jakieś prognozy na spadki ceny w niedługim czasie ?
Obawiam się, że można tylko liczyć na zdecydowanie wzmocnienie się złotówki

Swoją drogą, wykonałem dzisiaj (w sumie wczoraj) "hurtem" upgrade dwóch loox-ów (Fujitsu Siemens N560) i jestem pod wrażeniem - cały proces był przeprowadzony był ze starannością, której mógłby pozazdrościć niejeden autoryzowany serwis. W celu wymiany pofatygowałem się z Krakowa (żeby "trzymać rękę na pulsie"), na miejscu miłe rozczarowanie, z jednej strony profesjonalizm (m.in. gwarancja na usługę, pod klapką baterii pojawiła się plomba, co w tym wypadku akurat mnie cieszy), z drugiej bardzo miła atmosfera, faktyczne zainteresowanie tym, czy klient jest zadowolony z wykonanej usługi, no i co najważniejsze, oba Loox-y podniosły się bez problemu :-)
Jeśli chodzi o korzyści z upgrade-u, to dla mnie jest to przede wszystkim stabilna (w końcu) praca nawigacji (Igo 2008) przy dłuższych trasach, spodziewam sie też sporej poprawy działania Netfronta \ Opery. Wolnej pamięci przybyło z 30 do 90 MB (WM 6.1).
Ponoć nowe pamięci są szybsze od oryginalnych, ale tutaj ciężko mi się wypowiedzieć, bo nie przeprowadzałem żadnych benchmarków - priorytetem była poprawa stabilności (w tym wyeliminowanie "zwisów" OS spowodowanych wyczerpywaniem się pamięci).
ps. ze swojej strony życzyłbym sobie, żeby w ofercie pojawiły się alternatywne kable usb host dla N560