se P900-wyskakuje GPRS Attached-pomocy

• 0 Odpowiedzi
  • 447 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

se P900-wyskakuje GPRS Attached-pomocy
« dnia: Styczeń 31, 2007, 08:54:15 »
Witam wszystkich forumowiczów:
Mam wielką prośbę, pomóżcie bo nie wiem co robić.
Problem tkwi w tym:
od jakiegoś czasu przy włączonym telefoniku gdy otwieram klapkę na ekranie wyskakuje mi dodatkowe okienko z napisem: "Network: ERA, GPRS" Attached" Ono miga). W tym czasie jak to okienko wyskakuje równocześnie blednie mi ikonka pokazująca zasięg (miga). Ten motyw (okienko z napisem: "Network: ERA, GPRS" Attached") pojawia się na przemian (podświetla się i znika- często miga). Gdy ta usterka wyskakuje to równocześnie nie mogę korzystać z ekranu dotykowego (brak wykonania jakiejkolwiek czynności przy użuciu rysika).
Jeśli okienko zniknie to na chwilę czynność i funkcjonalność aparatu
powraca do normy i tak do kolejnego wyskoczenia okienka (praca rysikiem). Czasami udaje mi się trochę pościskać samą obudowę wówczas przez jakiś czas aparat działa bez zarzutu - do następnego razu (oryginalna obudowa jest zniszczona więc aparat jest włożony w nieoryginalną).?!?.
Co ciekawe, z klapki zamkniętej mogę wykonywać połączenia
telefoniczne (ale nie o to chodzi w tym wszystkim).

Jeszcze jedna sprawa - ostatnio przy ikonce pokazującą zasięg (kreski) znajduje się ikonka pokazująca GPRS (trójkącik niebieski). Ten trójkącik znika mi często, choć jak się łączę przez GPRS to wszystko działa.
Nie wiem w czym problem???

Proszę Was bardzo o pomoc!!! Nie wiem czy ten problem dotyczy software czy hardware?
Ewentualnie do mnie kontakt mailowy: mmarshand@yahoo.com, bądź odpowiedź na forum.

Proszę o Wasze spostrzeżenia i porady.