SPV m3100 - trzeszczący głośnik - SERWIS w ŁODZI? Gdzie serwisować?

• 7 Odpowiedzi
  • 823 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mpivo

• 43
  • Sprzęt: MDA VARIO II
Witam,

Jestem uzytkownikiem spv m3100. Telefon mam od okolo miesiąca. Zauważylem ze prawdopodobnie mam uszkodzony przedni głośnik w telefonie ponieważ podczas rozmów potrafi trzeszczeć, wydawać niewyraźne dzwieki przez co czasami trudno zrozumieć drugiego rozmówce. Próbowałem zmiane RADia na inne wersje ale to nie pomoglo w rozwiązaniu problemu. W międzyczasie kiedy przedni głośnik wydaje niewyraźne dzwięki, dzwiek na glosniku tylnim, oraz na słuchawkach jest ok - czyli to raczej nie jest wina radia.

Problem objawia sie tak:
http://file4u.pl/download/20189/1.wav   [3,5 mb]
http://file4u.pl/download/551196/3.wav [7,65 mb]

Na telefon nie mam gwarancji, więc praktycznie rzecz biorąc nie musze naprawiać go w autoryzowanym serwisie.

Moje pytanie brzmi: Czy orientuje sie ktos z forumowiczów czy jest jakiś serwis znajdujący sie w Łodzi, ktory podjął by sie naprawy tego typu?
Jaki mógłby być przyblizony koszt wymiany głośniczka?

Jeśli nikt nie zna serwisu w Łodzi jest jeszcze jakaś alternatywa pomiędzy CRC i pdaserwisem ??

Pozdrawiam
Marcin
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2008, 14:50:43 wysłana przez mpivo »

*

Offline mpivo

• 43
Odp: SPV m3100 - trzeszczący głośnik - SERWIS w ŁODZI? Gdzie serwisować?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 15, 2008, 10:12:53 »
any idea?

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 15, 2008, 23:58:07 »
jakbys chcil to mam taki glosniczek za 25zł;]

*

Offline mpivo

• 43
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 16, 2008, 11:23:46 »
hmmm dzięki za informacje, tak czy siak póki co nie rozwiązuje to mojego problemu ponieważ sam sobie niestety nie poradze z jego wymianą, dlatego szukam kogoś, jakiegoś serwisu - najlepiej w Łodzi kto podjął by sie takiej wymiany-naprawy. Czekam jeszcze na jakieś sugestie.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 16, 2008, 18:22:00 »
oficjalny serwis HTC jest w Jankach pod WWą - CRC, niestety naprawy u nich trochę trwają.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline mpivo

• 43
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 16, 2008, 21:21:07 »
Tak wiem o CRC, jednak mam już złe doświadczenia jeśli chodzi o tą firme, chciałem sie zorientować ile naprawa by u nich kosztowala - nie moglem sie dodzwonic przez okolo 6 dni, jak sie dodzwonilem trafialem na osobe ktora twierdzila ze zorientuje sie w sytuacji i nastepnego dnia oddzwoni - ale w rzeczywistosci nie oddzwaniala. Tak mialem dwa razy. Trzecim razem trafilem na osobe ktora byla w stanie określić koszt takiej narpawy, jednak co sie okazało CRC nie udziala takich informacji dopóki telefon nie znajdzie sie u nich i go nie przebadają osobiśćie, wiec znowu sie nic nie dowiedzialem a na telefony wydalem z 10 zl. Pozatym nie odpiusuja wogóle na maile których wysłałem trzy. Kolejna kwestia ktora mnie martwi to jest to ze nie mam gwarancji na urzadzenie i z opowiesci wiem ze moga mi po prostu powiedziec ze nie naprawiaja tel bo maja takie widzi mi sie i nic na to nie poradze.

Tak wiec CRC zostawiam jako ostatecznosc. I w dalszym ciągu poszukuje alternatywy najlepiej w Łodzi. ??

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 16, 2008, 21:34:21 »
oficjalnego serwisu innego niż CRC nie ma. Wiem jednak, że dystrybutor HTC na Polskę pracuje nad jakąś alternatywą.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline mpivo

• 43
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 16, 2008, 21:52:48 »
Tak wiem, ze innego oficjalnego serwisu nie ma :( nie wiadomo tez ile trzeba by było czekać na ewentualne pojawienie sie alternatywnego serwisu.
Dlatego jestem ciekaw gdzie indziej można oddac by sprzęt - probowalem kontaktowac sie z pdaserwisem, i jeszcze jedna firma ktorej nazwy w tej chwili nie pamietam ale zero odzewu z ich strony.

Najlepiej paswowalo by mi znalezienie serwisu w Łodzi poniewaz tutaj mieszkam, lub tez innego serwisu ktory dobrze wykonuje swoja robote, i nie jest serwisem widmem.