SPV M3000 Wymieniac ekran dotykowy jesli inne uszkodzenia?

• 11 Odpowiedzi
  • 1120 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 15, 2006, 21:55:07 »
Witam!!Kupilem swoj pierwszy "solidny" telefon pda(nie mialem wczesniej z czym takim doczynienia) SPV M3000 nalezalo niby wymienic tylko ekran dotykowy(pekniety po przekatnej,wyswietlacz ok)ale okazuje sie ze po twardym resecie(2 gorne itd...):
-Trzeba zrobic wyrownianie kore mozna pominac wciskajac OK.
-mam ekran na ktorym u dolu mam 2 opcje(kontakty,powiadomienie)
-po lewej mam 5 ikon polaczenia,wiadomosci,internet i jeszcze jakies 2opcje.
-nie mam dzwiekow wiadomosci
-nie moge odpalic przyciskiem po prawej aparatu
-po wyslaniu sms-ow dochodza ponownie za kazdym razem kiedy wyjme i wloze baterie,dochodza tez wiadomosi ze znakami "?????????"
-dlugo loguje sie do sieci ale jak po ok 10 min zlapie to jest ok
-i wiele wiele innych
Wiec moje pytanie jest takie:czy jezeli wymienie wyswietlacz zrobie wyrownanie to pojawi mi sie normalny obraz na wyswietlaczu cos ala WINDOWS oraz czy jest szansa ze moje problem w/w skoncza sie?
No i ile dokladnie kosztuje ekran dotykowy bo ceny podobno od 100 do 450 czy jest jakas roznica i moze ktos posiada konkretne namiary na dobra i tania firme?
Dzieki za pomoc!!!

*

Offline PawelP7

• 1204
  • Sprzęt: Samsung Galaxy , Asus Transformer TF101
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 15, 2006, 22:03:34 »
No to właśnie jest to coś "ala Windows". Raczej wyświetlacz nie poprawi szybkości logowania się do sieci. Nie wiem w jakich okolicznościach kupiłeś ten sprzęt ale zastanów się czy nie lepiej go oddać, koszty mogą być bardzo wysokie. Na forum jest specjalny dział Serwisowanie, załóż tam temat lub poproś o przeniesienie.
Były: Nec e228, Nec Mobile Pro 780, Acer n311, HTC Wizard, HTC Universal, Toshiba g900, HP rz1710, Nokia E51, Palm Treo 750v, Palm Centro, OQO 01+, Motorola v8, Nokia E90, HTC Alpine, HTC HD, Toshiba g910, HTC Desire, HTC HD 2,

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 16, 2006, 08:11:09 »
Widze ze ktos mnie przeniosl do Serwisowania-dziekuje i przepraszam za problem...Telefon kupilem od znajomego ktory raczej nie chcial mnie oszukac nie zna sie na telefonach...Moze ktos sie orientuje czy to normalne ze trzeba wgrac to cos "ala windows"?

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 16, 2006, 11:36:22 »
Czy na pewno robisz HR (twardy reset)
Opisane usterki wygladaja bardziej na programowe - może zmień ROM?
Ponieważ jest to dla mało dośwaidczonego operacja niebezpieczna ( można zostać z kawalkiem dniedzialającej elektroniki) poszukaj w poblizu sowjego miejsca zamieszkania jakiegoś klubowicza który za zwyczajową zupkę- schłodzoną  CI_I  zrobi to.
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 16, 2006, 13:57:29 »
Wydaje mi sie ze robie dobrze Twardy reset ale po zrobieniu nie mam ekranu takiego jak w windows tylko bardzo okrojone opcje:(

*

Offline kuba88

• 426
  • Sprzęt: Galaxy S XXJPY
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 16, 2006, 17:24:58 »
noo powinieneś uzyskać coś takiego kolory mogą być trochę inne

Nie ma czarów ekranu takiego samego jak w windowsie na zwykłe PC nie uzyskasz. Poza podobną nazwą są to zupełnie inne systemy.

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 17, 2006, 08:29:55 »
ale czy taki ekran uzyskam po"wyrownaniu"??

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 17, 2006, 08:46:14 »
Duzo wad jak na jeded sprzecik , lepiej go sie pozbadz

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 17, 2006, 08:52:11 »
w tym rzecz ze nie wiem czy faktycznie sa to wady:(nie mialem nigdy z takim telefonem doczynienia.Nikt w nim nigdy nie grzebal(Mechanicznie i przez jakiekolwiek oprogramowania)kupilem za 450 a sadzac po cenach na allegro to dobrze...

*

Offline kuba88

• 426
  • Sprzęt: Galaxy S XXJPY
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 17, 2006, 09:35:03 »
Mówiąc "wyrównanie" masz na myśli kalibrację ekranu (klikanie na pojawiające się krzyżyki) potem trzeba przejść taki krótki kurs (kopiowanie  i wklejanie) potem określić czy chcesz mieć hasło a jak tak to jakie a następnie powinien się pojawić ten ekran. Zresztą przeczytaj sam
http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=10825

jest tam napisane

Pierwsze różnice zaatakują nas już na samym początku. Zaraz po twardym resecie, czyli po wyjęciu urządzenia z pudełka przywita nas ekran kalibracji panelu dotykowego oraz dobrze nam znany poradnik obsługi systemu - czyli tak zwane Popup Menus. W starych okienkach wystarczyło jeszcze tylko wybrać strefę czasową i od razu mogliśmy korzystać z PDA. Tutaj jednak system słusznie pyta się użytkownika, czy nie ustawić hasła dostępu do PDA. Taka opcja wyniesiona zaraz na początek może sprawić, że więcej osób zdecyduje się zabezpieczyć swego PDA przed niepowołanym dostępem. Gdy będziemy mieli to już za sobą, ukaże się nam ekran Today, który również jest nieco odmieniony.

« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 17, 2006, 09:46:09 »
dzieki o to mi chodzilo:)

« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 17, 2006, 09:49:02 »
zaryzykuje z tym wyswietlaczem...Najwyzej sprzedam go:(