SPV M3000. Uszkodzony ekran ?

• 5 Odpowiedzi
  • 568 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SPV M3000. Uszkodzony ekran ?
« dnia: Październik 13, 2009, 23:22:56 »
Witam. Mam taki problem z moim SPV M3000. Otoz po wlaczeniu, gdy jest cały zsunięty wszystko jest białe. Panel dotykowy normalnie działa, gdy pukne w ekran to wszystko się włącza poprawnie, lecz no nie wiem gdzie mam puknąć bo widzę tylko biel. Po rozsunięciu całkowitym ekran obraca się horyzontalnie, i jest pół jaśniejsze pół ciemniejsze. Dopiero gdy troszkę rozsunę (tak, że widać dolny rząd klawiszy klawiatury) obraz na ekranie jest normalnie wyświetlany i wtedy można używać telefonu.

Czym to może być spowodowane? Jeśli da się to naprawić to jaki koszt takiej naprawy (oczywiście orientacyjnie)?
Z góry dzięki za odpowiedź.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: SPV M3000. Uszkodzony ekran ?
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 13, 2009, 23:59:39 »
Taśma - może podklejenie pomoże - albo wymiana .
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 14, 2009, 00:21:15 »
A mozesz mi powiedziec ile mniej wiecej to moze kosztowac? Zeby w serwisie ze mnie nie zdarli.... bo sam sie tego raczej nie podejme bo kompletnie sie na tym nie znam.

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 14, 2009, 07:17:52 »
W podklejanie taśmy to żaden serwis gsm (a pewnie takie masz tylko w mieście) nie będzie się bawił, to metoda chałupnicza ale skuteczna. Opis w dziale Wizard w FAQ. Taśmę oferuje jeden user z tego forum, oczywiście z odzysku (podobno dobry stan) za około 100zł i to nawet niezła cena. Naprawa/wymiana nie są trudne ale wymagają trochę wprawy w działaniach z elektroniką.
« Ostatnia zmiana: Październik 14, 2009, 13:14:23 wysłana przez Antej »

*

Offline DDiablo

• 256
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 14, 2009, 12:32:35 »
za 90zl mam na sprzedaz taka tasme wersja zlota

tasma w 100% sprawna

*

Offline pastaldo

• 3
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 14, 2009, 15:09:56 »
Podłączę się do tematu. Mam podobny problem w SPV3100. Problem odróżnia się tym że telefon się włącza wszystko jest poprawnie ale gdy ruszę nim tzn rozsuwam albo zsuwam to nagle gaśnie podświetlenie, niby coś tam idąc na ekranie ale telefon nie reaguje na nic. Dopiero przytrzymanie Power włącza go od nowa i tak jest za każdym razem. Czy to będzie wina także taśmy czy coś innego to być może? I czy taśma w spv3000 i spv3100 są takie same czy inne? A może ktoś ma na sprzedaż nie drogo taką taśmę?
Pozdrawiam