spv c600 nie żyje? biały ekran... :(

• 5 Odpowiedzi
  • 564 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

spv c600 nie żyje? biały ekran... :(
« dnia: Maj 31, 2008, 20:24:19 »
witam. zakupiłem dziś okazyjnie spvałke za 40zł. Nie włączała się. Wróciłem. Kabla mini usb brak :/ więc ładujemy moją taczową ładowarką. Świeci tylko czerwona dioda. Nic sie nie naładowało. Tera czas na patent z kablami. Naładowałem baterię prawie na fulla. Po włożeniu i wciśnięciu powera też tylko świeci czewona dioda... ale... moim oczom ukazuje się nagle widok nagiej.. bieli. Zaświecił. Zgasł. Znowu zaświecił. Ponaciskałem guziki. Zgasł. I zaraz znowu zaświecił po kolejnej porcji stuknięć w klawisze. Zostawiłem go w takim stanie. Nagrzał się jak patelnia. Co jest grane? wiecie może, co można tu zrobić? pomocy!!

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: spv c600 nie żyje? biały ekran... :(
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 01, 2008, 11:43:09 »
może padła płyta główna, może ktoś go zabił zmieniając bootoader, trudno ocenić. Skontaktuj sie z poprzednim włascicielem i dowiedz sie co sie stało. Łatwiej będzie szukać.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 01, 2008, 13:32:07 »
nie znam. inne pomysły?

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 01, 2008, 15:48:01 »
Jak nie masz podstawowej wiedzy o elektronice to po co się pakujesz w zepsuty telefon? ;)
Rozbierz go sprawdź dokładnie, być może jest jakieś zwarcie na płycie głównej.
Poza tym, wyciągnij baterię i podepnij go do ładowarki, opisz jak wygląda reakcja.
Biały ekran może wskazywać na brak łączności tasiemki lcd z płytą główną, jednakże jeśli po podłączeniu ładowarki świeci się czerwona dioda może to oznaczać uwaloną płytę główną.

*

Offline MaciejK

• 706
  • Sprzęt: HD2, Iphone 3gs 32gb
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 01, 2008, 20:11:32 »
Rozbierz i looknij czy na plycie nie wytworzyla sie elektroliza (efekt zalania)

Warsztat 4x4 Modyfikacje Aut Ternowych Na Wyprawy i Przeprawy, Wyciągatki Zderzaki, Halogeny, Lifty Zawieszeń itp!
Za Pół roku w Polsce bedzie tak jak w Stanach Uwieżcie...

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 02, 2008, 00:08:03 »
nie