SPV C500 - Wyświetlacz padł ?

• 1 Odpowiedzi
  • 502 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 02, 2006, 19:26:08 »
Witam
Dziś doświadczyłem takiego zjawiska:
telefon działał normalnie, szedłem z nim w kieszeni po mieście, nagle gdy wyjąłem go i chciałem sprawdzić godzinę, zauważyłem tylko biały ekran i co jakiś czas (gdy coś naciskałem) pojawiały się kolorowe paseczki porozrzucane po całym ekranie. Od tamtego momentu nic się nie zmieniło. Wróciłem do domu, rozkręciłem, sprawdziłem i okazało się, że na taśmie od LCD jest w jednym miejscu takie małe wgłębienie przecinające jakby jedną ścieżkę :/ Czy to może być powodem takiego działania telefonu ? Czy da się to naprawic ? I w końcu jeśli da się to naprawić to za ile i kto by mógł to zrobić ?
Pozdrawiam

*

Offline kuba88

• 426
  • Sprzęt: Galaxy S XXJPY
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 03, 2006, 07:41:34 »
czasami w takich taśmach jest wgłębienie/otwór na bolce mocujące a ścieżka idzie delikatnie obok albo do okoła (z dwóch stron) tego wgłębienia. Jeśli to tak nie wygląda to możliwe że winę właśnie ponosi ta tasiemka. Przejdź się do jakiegoś serwisu telefonów albo palmtopów. Tam powiedzą ci czego to jest wina. Jeżeli tasiemka jest niewymienna z którejś strony (albo jeszcze gorzej z dwóch) może to okazać się kosztowne.