[SPV C600] SLOT na SIM się URWAŁ :((

• 1 Odpowiedzi
  • 691 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ial

• 7
[SPV C600] SLOT na SIM się URWAŁ :((
« dnia: Sierpień 24, 2008, 03:04:08 »
Próbowałem wepchnąć dual-SIM-adapter (z przycinaniem) do mojego SPV600 i ponieważ to jest trochę grubsze niż sama karta SIM to nie za bardzo chciało wejść - efekt jest taki, że ten slot na kartę SIM się URWAŁ (niestety) :(
A szeczerze mówiąc nic dziwnego bo był oryginalnie tylko przyklejony do płytki drukowanej a 6 sprężynujących styków miedzianych utrzymują kontakt jedynie przez styk!
Jak teraz włożę kartę SIM do tego urwanego slotu i go zatrzasnę (tj. zamknę tak jakby nie był urwany i ciągle twkwił na swoim miejscu w telefonie), a potem delikatnie umieszczę ten urwany slot z włożoną do niego kartą SIM w miejscu gdzie był wcześniej - tak aby te 6 styków trafiły na luty na płytce drukowanej telefonu to telefon się poprawnie uruchamia i loguje do sieci. Problem jednak, że wystarczy lekko potrząsnąć telefonem żeby coś tam nie kontaktowało i telefon traci sieć :(
Ostatnio na dodatek ułamał mi sie jeden z tych miedzianych styków.

JAK I GDZIE TO NAPRAWIĆ? GDZIE KUPIĆ NOWY SLOT NA SIM?

Za wszelkie głosy pomocy dzięki!
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2008, 03:07:33 wysłana przez ial »

*

Offline nurek3

• 442
  • Sprzęt: Acer N30, Palm Visor Platinum
Odp: [SPV C600] SLOT na SIM się URWAŁ :((
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 24, 2008, 16:54:34 »
Nie ma tragedii - musisz dopasować złącze sim od innego telefonu (zobacz od nokii 5110), pójść do jakiegoś komisu i niech Tobie to wlutują - chyba że masz sprawne rączki / hot air albo dobrą lutownice.

Myśle że max w 40-50zł się zmieścisz z naprawą.
http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656

Bardzo śmieszne malucha i resztę usuwać ;]