sposób na zasilanie do CN3 ?

• 1 Odpowiedzi
  • 540 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sposób na zasilanie do CN3 ?
« dnia: Czerwiec 13, 2008, 20:29:56 »
Ślicznie witam forumowiczów jako że to mój pierwszy post

Jestem posiadaczem takiego komputerka
INTERMEC CN3

http://www.intermec.pl/?mod=news&acn=exeSingle&id=26&PHPSESSID=f312136a5d9b39ca6dd3e64d4ff5c73f
Wszystko sprawne tylko jeden malutki szkopuł:
nie mam do tego  stacji dokującej (zakosili mi z auta)
moje pytanie dotyczyło by jakiegoś sensownego pomysłu na naładowanie jakimś "domowym" sposobem palmtopa lub baterii

z tego co widać na w/w fotce bateria posiada 6 pinów, napięcie 3,7V i 4000 mAh.
Ma ktoś z Was jakiś pomysł jak się do tego zabrać ? by nie uziemić baterii za 180 $ lub urządzenia za ponad 2000 $
Ładowarka jako taka do tego nie istnieje.
Palmtop posiada tylko jedno wyjście podobne do portu szeregowego które się kotwi w stacji dokującej.

Kupno nowej stacji dokującej u przedstawiciela na polskę to 195 euro + 20 euro za sprowadzenie do polski + koszt przesyłki do domu.

*

Offline kruusk

• **
  • 208
  • Sprzęt: za dużo się tego zebrało, więc jest na dole
Odp: sposób na zasilanie do CN3 ?
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 18, 2008, 21:41:33 »
Jeśli wiesz gdzie są piny do zasilania(w gnieździe synchronizacyjnym) i jakie napięcie nimi idzie to możesz użyć innej ładowarki. Dałeś bardzo mało informacji na temat jakie napięcie i natężenie wychodzi z ładowarki. Jeśli standardowe 5V to kup ładowarkę o natężeniu przykładowo 1-2A utnij końcówkę i podepnij pod odpowiednie miejsca w gnieździe.
HTC: Wallaby(t-mobile)-> Himalaya(era)->Wizard(już nie ma)-> acer n311->MSI WIND-> xda Flame->Samxung i5700-> Lenovo s10-3t ->Samsung Galaxy Tab->Motorola Defy