Problem z bootowaniem

• 4 Odpowiedzi
  • 500 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z bootowaniem
« dnia: Lipiec 17, 2007, 23:20:07 »
Witam
Moze ktos z was bedzie umial mi jakos pomoc. Moj problem wyglada tak - dalem na chwile na przechowanie mojego Acera C530 do torebki kolezanki i zapomnialem wlaczyc mu hold. Kiedy dostalem go spowrotem byl wlaczony, na ekranie byl wyswietlony kalendarz, a sam pda nie reagowal na nic. Soft reset nic nie pomogl, jedyna mozliwoscia wylaczenia bylo wyjecie baterii. Od tej chwili, za kazdym razem kiedy probuje go odpalic, freezuje sie przy ekranie ladowania, jeszcze przed ekranem systemu.
Wyczytalem gdzie, ze mozliwe jest, ze miedzy ekranik a obudowe dostalo sie jakies ziarenko piasku czy cos i przez ciagly nacisk nie podnosi sie system, ale po przejechaniu calej granicy ekraniku kartka nic nie znalazlem.
Niewiem tez jak toto rozebrac na czesci, po odkreceniu srubek wciaz na czyms sie trzyma, a boje sie kombinowac, coby czegos nie popsuc bardziej.
Mam nadzieje, ze komus cos przyjdzie do glowy co z tym mozna zrobic :-X

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
Odp: Problem z bootowaniem
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 18, 2007, 13:22:37 »
trzyma sie napewno jakimis zaczepami
poszukaj w necie instrukcji jak rozebrac
a próbowałes robic HR?
moze to pomoze

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 18, 2007, 21:51:01 »
Nie istnieje cos takiego, jak rzetelna instrukcja do acera :P
Hard reset nic nie daje, niewiem czy daje sie zrobic, czy po prostu nie pomaga.
Chyba jednak bede musial skontaktowac sie z kims, kto bedzie mi potrafil toto naprawic, bo wcale nie usmiecha mi sie odsylanie na gwarancje na niewiadomo ile.

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 18, 2007, 21:55:14 »
na gwarancji przynajmniej nic nie bedziesz płacił a ze troche poczekasz to mowi sie trudno

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 20, 2007, 01:34:04 »
No to Gamet nie jesteś osamotniony. Niestety  :(  Ja mam SPV M3000 i zdarzyła mi się niemal podobna sytuacja. Miałem go w kieszeni i tez odblokował sie. Jak wyjęłem SPVka to nie reagował na nic mogłem tylko wyjąć baterię aby go wyłączyć. Ale niestety teraz tez tylko ładuje się ekran logowania i mam stilla. Na nic nie reaguje i nie ładuje się system. Miekki reset nie pomaga. Twardego nie mogę wykonać, nie daje sie mimo 334 prób !!!! Szlak mnie trafia bo musiałem odpalić starego fona do uzytku i juz tak 3 tydzień. Teraz biore sie juz za niego. Ale nnie wiem od czego zacząć. Nowy ROM ale jaki i jak go wrzucić ?? Dodatkowe objawy to: czasem niechce przez USB ładować baterii ani z zasilacza. Okolica złącza też grzeje się. Ekran czasem "rozpływa się" w pionowe kreski az do bieli na całości.
Jak kotś ma pomysła to bardzo proszę o info.
PDA (Pozdrówka dla all)