brak połączenia anteny GPS z płytą główną ASUS 636N

• 5 Odpowiedzi
  • 533 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

brak połączenia anteny GPS z płytą główną ASUS 636N
« dnia: Sierpień 25, 2008, 22:10:24 »
Witam mam pytanie niechcący uszkodziłem Asusa 636N tzn  będąc w Czechach została mi końcówka rysika w palmtopie , zaniosłem go do komisu gsm i navi i tam na miejsc u jeden kretyn nie odkręcił wszystkich śrub od tylnej pokrywy i zdejmując ja oderwał tuleje
mocującą antenę GPS z resztą układu. podlutowanie jej do ścieżki nic nie dało nawigacja nadal nie łapie sygnału z satelit pokazuje szczątkowy sygnał na żółtych polach czasami 2 3 na zmiane ale nie ma sygnału 3D, mam pytanie czy istnieje mozliwość naprawy jaki byłby ewentualny koszt tej usługi choć zapewnie wynikło by to po dokładnym obejrzeniu ścieżek bo nie wiadomo czy nie zostało coś uszkodzone w trakcie lutowania, jednak cała reszta działa bez zarzutu.

*

Offline b@rti™

• 296
  • Sprzęt: HTC SENSATION XL / HD2 / Nokia e52
Odp: brak połączenia anteny GPS z płytą główną ASUS 636N
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 26, 2008, 19:59:59 »
pisałeś do mnie na maile poprzez allegro, to Ci odpisałem, sprawdź maila ;]
allegro nick: PDA-GPS-SERVICE
Pozdrawiam
HTC...

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 26, 2008, 21:23:08 »
Fakt, odkupiłem innego na allegro czekam na przesyłkę zgram co potrzeba i tego wysyłam na wskazany adres:), mam nadzieję że da sie to zrobić w miarę niedrogo i nie będzie to wiązało sie z wymiana płyty bo wówczas pewnie lepiej sprzedac w tym stanie co jest, wizualnie jak nowy wszystko poza działa tylko szczatkowo wyłapuje sygnał z satelit ale to trzeba obejżec po przesłaniu oczywiście:), pozdrawiam Piotr

*

Offline b@rti™

• 296
  • Sprzęt: HTC SENSATION XL / HD2 / Nokia e52
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 26, 2008, 22:48:13 »
czyli prześlesz 2 żeby z jednego przełożyć nadajnik ? dobrze rozumiem ?
HTC...

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 27, 2008, 06:21:19 »
Nadajnik raczej nie jest uszkodzony, w sumie Palm,zanim była ta tulejka podlutowana to co jakiś czas łapał sygnał i prowadził,  kuzyn chciał zgrac jakies swoje notatki na tego nowego, dlatego napisałem że czekam za tym 2gim, nie podeślę tylko tego uszkonego wysle go zaraz po niedzieli, zresztą dam znać o tym, tam jest tak że cyna z zewnątrz ścieżki trzyma tylko te tulekę z wgintem a nie dpodaje na nia mase  masa musi iśc na moduł anteny od wewnątrz płyty głównej bo sam trzpień ma na końcu czop który wchodzi w otwór podlutowanie sprawiło że czop musiał odsunąc sie od ścieżli na grubośc połączenia i widocznie dlatego nie łapie sygnału, pokazuje po 3 czasem 3 pola na żółto ale i tak nie ma sygnau 3D, ja mam nadzieeę że ten co to podlutował nie przegrzał jakiegos układu i jest to tylko kwestia braku masy.

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 27, 2008, 09:26:13 »
nadajnik

No comment...

Palm

Również...