SAMSUNG I300 DYSK !!!! HELP !!!!

• 7 Odpowiedzi
  • 681 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 18, 2007, 19:14:13 »
Witam wszystkich forumowiczow.

Mam samsunga I300, jest to swietny telefonik,  ma wszystko czego szukalem, ale mam problem i to chyba spory, a mianowicie telefon NIE CZYTA MI DYSKU TWARDEGO.

Pewnego dnia chcialem otworzyc film, dysk zaczal sie krecic jak zwykle i charakterystycznie dla siebie "tykac". Niestety film sie nie otworzyl a dysk tak sobie tykal i tykal i nie umial zalapac. Zawiesil sie jakby. Zrobilem SOFT RESET, ale to nie pomoglo. Gdy telefon sie wlaczal dysk tykal dalej tak jakby telefon probowal go odpalic. Ale nic z tego. Telefon sie wlaczyl ale bez obslugi dysku. No wiec zrobilem HARD RESET, ale to tez nie pomoglo. :cry:

Na poczatku myslalem ze moze poluzowala sie tasma laczaca dysk z plyta glowna, wiec rozkrecilem telefon, ale wszystko polaczenie wyglada ok. Sama tasma tez nie wyglada na naderwana czy cos w tym stylu.

Czy mial ktos podobny problem?? jesli tak to co zrobiliscie?? macie jakies pomysly jak sprawdzic ten dysk?? Ja myslalem zeby znalesc moze jakis program dzieki ktorrmu moj fonik bedzie czytany przez kompa jako PEN-DRIVE i moze wtedy PARTITION MAGIC albo jakis inny program do diagnostyki dyskow bedzie w stanie go sprawdzic. Znacie program do zrobienia z fona pendrive`a?????

Dzieki za kazda pomoc

Pozdrawiam
Radek

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 18, 2007, 19:36:30 »
Jeśli chcesz aby telefon był czytany jako dysk twardy to podłącz go do kompa z postawionym Win 98 i wtedy potraktuj go programem do partycji.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 19, 2007, 12:42:56 »
Tylko ze nie mam sterow na CD do telefonu. Wiec nasuwa mi sie pytanie czy Win98 go wykryje?

*

Offline narqotic

• 1852
  • Sprzęt: Samsung i780
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 19, 2007, 17:29:30 »
Jeśli telefon powinien być wykrywany w systemie jako dysk przenośny to bez sterowników win98 nie będzie go widział. Dopiero winME miał wbudowaną obsługę tego typu urządzeń.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 19, 2007, 18:46:13 »
Ręki sobie nie dam uciąć, ale przypominam sobie, że na takiej własnie zasadzie pracował Win 98.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline narqotic

• 1852
  • Sprzęt: Samsung i780
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 19, 2007, 19:07:17 »
Tu nie chodzi o zasadę działania, ale o sterowniki :) Po prostu winME miał ich więcej i do wykrycia takich urządzeń jak pendrive czy dysk USB nie potrzebował instalowania jakichś driverów.

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 19, 2007, 21:33:28 »
No wlasnie win98 mial spore problemy z urzadzeniami pod USB, bez sterow bylo ciezko. Nie wie ktos moze czy jest program pod windows mobile 2003 o podobnej zasadzie dzialania do "WM5torage"? Aplikacja robi z smartphone dysk wymienny.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 19, 2007, 22:19:49 »
Do WM2k3 tylko "Cardexport"
potrzebna zgoda