Rozbity ekran Asusa A636

• 2 Odpowiedzi
  • 863 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jpp

• 2
Rozbity ekran Asusa A636
« dnia: Kwiecień 25, 2007, 13:51:52 »
Drodzy Forumowicze,
Potrzebuję pomocy, albo choćby tylko fachowej porady. 

Otóż, w sobotę zdarzyło mi się nieszczęście i mój przyjaciel Asus MyPal A636 spadł na chodnik gdy wychodziłem z samochodu  :'(
Palmik był w porządnym pokrowcu (Krussel) i nie upadł ani ze zbyt wysoka, ani zbyt mocno, ale po upadku coś niedobrego zdarzyło się ekranowi, otóż w prawym dolnym rogu widać jakby nieco "rozlane" ciekłe kryształy i przez cały ekran przebiega taka linia - jakby coś stało się pod ekranem.  .  .   
Poza tym Asus nadal działa - ekran reaguje na dotyk i coś tam klika.  .  .   Niestety nic nie widać na ekranie.  Na moje (niewprawne - zaznaczam) oko padł w nim ekran, ale stąd moje dalsze pytania do Was, Moi Drodzy:

1) - czy to to da się uratować?

2) - jeśli tak - to jakim kosztem, kto się takimi rzeczami zajmuje (Serwis Orika nie odpowiedział jak dotąd na mojego maila)

3) - czy warto w ogóle zająć się naprawą?

i ostatnie pytanie (być może idiotyczne - sam nie wiem):
- czy ewentualnie można Asusa odratować poprzez przełożenie mu ekranu od Fujitsu Siemensa - bo mam też takowego (stosunkowo nowy), ale Asus jest dla mnie duuuużo cenniejszy - jeśli miałbym wybór którego bezpowrotnie stracić. . .

Będę ogromnie zobowiązany za wszelkie informacje, podpowiedzi i rady co zrobić, żeby Asusa udratować (o ile to ekonomicznie rozsądne).

Ewentualnie proszę o namiary na fachowców w tej dziedzinie (najlepiej ze Śląska, Warszawy lub Poznania)

pozdrawiam,
JAREK

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
Odp: Rozbity ekran Asusa A636
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 27, 2007, 18:42:26 »
na naszym forum adzios zajmuje sie naprawami i on powinien to zrobic
jednak poszukaj takich wyświetlaczy i moze sam go zmień

*

Soovek

Odp: Rozbity ekran Asusa A636
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 28, 2007, 00:35:12 »
Drodzy Forumowicze,
Potrzebuję pomocy, albo choćby tylko fachowej porady. 

Otóż, w sobotę zdarzyło mi się nieszczęście i mój przyjaciel Asus MyPal A636 spadł na chodnik gdy wychodziłem z samochodu  :'(
Palmik był w porządnym pokrowcu (Krussel) i nie upadł ani ze zbyt wysoka, ani zbyt mocno, ale po upadku coś niedobrego zdarzyło się ekranowi, otóż w prawym dolnym rogu widać jakby nieco "rozlane" ciekłe kryształy i przez cały ekran przebiega taka linia - jakby coś stało się pod ekranem.  .  .  
Poza tym Asus nadal działa - ekran reaguje na dotyk i coś tam klika.  .  .   Niestety nic nie widać na ekranie.  Na moje (niewprawne - zaznaczam) oko padł w nim ekran, ale stąd moje dalsze pytania do Was, Moi Drodzy:

1) - czy to to da się uratować?

2) - jeśli tak - to jakim kosztem, kto się takimi rzeczami zajmuje (Serwis Orika nie odpowiedział jak dotąd na mojego maila)

3) - czy warto w ogóle zająć się naprawą?

i ostatnie pytanie (być może idiotyczne - sam nie wiem):
- czy ewentualnie można Asusa odratować poprzez przełożenie mu ekranu od Fujitsu Siemensa - bo mam też takowego (stosunkowo nowy), ale Asus jest dla mnie duuuużo cenniejszy - jeśli miałbym wybór którego bezpowrotnie stracić. . .

Będę ogromnie zobowiązany za wszelkie informacje, podpowiedzi i rady co zrobić, żeby Asusa udratować (o ile to ekonomicznie rozsądne).

Ewentualnie proszę o namiary na fachowców w tej dziedzinie (najlepiej ze Śląska, Warszawy lub Poznania)

pozdrawiam,
JAREK
Witam
A czy możesz podać typ, producenta i numer seryjny tego wyświetlacza ???
Zobaczymy wtedy co się da zrobić.